verenpainelääke kylmät jalat

By | 4 toukokuun, 2023

Verenpainelääke ja kylmät jalat yhdistetään usein, sillä monet verenpainelääkkeet vaikuttavat verisuonten supistumiseen. Tämä saattaa aiheuttaa verenkierron heikentymistä erityisesti jaloissa, mikä taas voi aiheuttaa kylmyyden tunnetta.

Kylmät jalat eivät aina ole verenpainelääkkeen sivuvaikutus, vaan ne voivat johtua monesta muustakin tekijästä. Esimerkiksi istumatyö, ylipaino ja huono verenkierto voivat kaikki olla syynä kylmiin jalkoihin. Silti, verenpainelääkkeet ovat yksi tekijä, joka voi pahentaa kylmyyden tunnetta jaloissa.

Jos huomaat verenpainelääkkeen aiheuttavan kylmiä jalkoja, kannattaa keskustella asiasta lääkärin kanssa. Lääkäri saattaa ehdottaa esimerkiksi lääkkeen vaihtoa tai annostuksen muutosta. Kuitenkin lääkärin kanssa tulisi aina käydä keskustelu, ennen kuin tekee mitään päätöksiä verenpainelääkkeen käytöstä.

On olemassa myös joitain keinoja, joilla voi helpottaa kylmyyden tunnetta jaloissa. Esimerkiksi pyöräily, kävely ja venyttely voivat parantaa verenkiertoa. Myös lämpimien sukkien ja kenkien käyttö voi auttaa kylmän tunnetta vastaan.

Lisäksi on tärkeää pitää yllä hyvä verenpaine, joka auttaa parantamaan verenkiertoa koko kehossa, mukaan lukien jalat. Terveellisten elämäntapojen, kuten terveellisen ruokavalion ja liikunnan, ylläpitäminen voi auttaa pitämään verenpaineen normaalina.

Kaiken kaikkiaan, jos kärsit kylmistä jaloista verenpainelääkkeen käytön yhteydessä, on tärkeää keskustella asiasta lääkärin kanssa ja tutkia muita keinoja, joilla voit parantaa verenkiertoa jaloissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *