uudet perunat kylmään vai kuumaan veteen

By | 4 toukokuun, 2023

Uudet perunat ovat suosittu herkku keväällä ja kesällä, kun tuoreet perunat ovat sesongissa. Kun valmistat uusia perunoita, voit valita, haluatko keittää ne kylmässä vai kuumassa vedessä. Molemmissa vaihtoehdoissa on omat etunsa ja haittansa.

Kylmä vesi

Monet kokit suosittelevat keittämään uudet perunat kylmässä vedessä. Tämä johtuu siitä, että kylmässä vedessä keitetyt perunat säilyttävät rakenteensa ja maun paremmin. Kun perunat laitetaan kylmään veteen, ne keittyvät tasaisesti, ja keitettäessä tärkkelys ei vapaudu perunan pintaan, mikä tekee perunoista kiinteitä ja maukkaita.

Kylmässä vedessä keitettäessä perunoiden ulkokuori pysyy paremmin paikoillaan, jolloin ne näyttävät kauniilta tarjoillessa. Kylmä keitinvesi säilyttää myös perunoiden vitamiinit ja ravinteet paremmin kuin kuuma vesi.

Kuumassa vesi

Toisin kuin kylmässä vedessä, kuuma vesi pehmentää perunat nopeammin, mikä on tärkeää, jos haluat nopean ja helpon ratkaisun. Kuuma vesi on myös hyvä vaihtoehto, jos perunat ovat suurempia ja sinulla on rajallisesti aikaa valmistaa niitä.

Kun perunoita keitetään kuumassa vedessä, tärkkelys vapautuu niiden pinnalle, jolloin perunat pehmenevät nopeammin. Tämä voi kuitenkin johtaa perunan ”säröilemiseen”, jolloin pintakerros irtoaa keittämisen aikana. Tämä ei välttämättä ole este perunan syömiselle, mutta perunasta tulee silloin epäesteettinen.

Lopullinen päätös riippuu sinusta

Kun valmistat uusia perunoita, lopullinen päätös siitä keitättekö niitä kylmässä vai kuumassa vedessä riippuu sinusta. Molemmilla menetelmillä on omat etunsa ja haittansa, joten valitse se, joka parhaiten sopii sinun tarpeisiisi.

Jos haluat keitettyjen perunoiden olevan rapeita ja maukkaita, valmistele ne kylmässä vedessä. Kuuma vesi on hyvä vaihtoehto, jos haluat nopean ratkaisun, mutta muista, että perunat voivat särkyä helpommin keittämisen aikana. Joka tapauksessa, uudet perunat ovat herkullinen osa kevään ja kesän ruokaa, ja niitä kannattaa ehdottomasti kokeilla keittää sekä kylmässä että kuumassa vedessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *