sylkirauhanen flunssa

By | 16 toukokuun, 2023

Sylkirauhanen flunssa on yleinen vaiva, joka aiheuttaa turvotusta ja kipua sylkirauhasissa. Tämä tila esiintyy yleensä flunssan tai muun virustaudin yhteydessä, ja se liittyy usein kuivumiseen, joka johtuu nestehukan ja ruokahaluttomuuden aiheuttamasta vedenpuutteesta.

Sylkirauhanen flunssa voi vaikuttaa yhteen tai useampaan sylkirauhaseen, jotka sijaitsevat poskien ja leuan alueella. Tämä tila voi olla kivulias ja haitallinen, mutta useimmat ihmiset toipuvat tästä vaivasta ilman vakavampia komplikaatioita.

Sylkirauhanen flunssan oireita ovat yleensä turvotus ja kipu sylkirauhasissa, korkea kuume, pään ja niskan kipu, suun kuivuminen ja syljen kertyminen suuhun. Joskus sylkirauhaset voivat tulla niin turvonneiksi ja kipeiksi, että potilas voi kokea hengitysvaikeuksia.

Sylkirauhanen flunssan hoitoon ei ole yhtä ainoaa lääkettä tai hoitokeinoa, vaan hoito riippuu oireiden vakavuudesta ja esiintyvyydestä. Yleisesti ottaen, potilaita suositellaan juomaan runsaasti vettä ja muita nesteitä, jotta he eivät kuivu liikaa. Kipua voi lievittää tulehduskipulääkkeillä, ja jos sylkirauhaset vain turpoavat, se voi olla itsestään paranevaa.

Kun sylkirauhanen flunssa johtuu bakteeri-infektiosta, lääkärit voivat määrätä antibiootteja. Jos oireet ovat vakavat tai potilaalla on tarttuva tauti, kuten sikotauti, lääkäri voi antaa nestehoitoa tai jopa määrätä sairaalahoitoa.

On tärkeää huolehtia sylkirauhanen flunssan ehkäisemisestä. Paras tapa välttää tämän vaivan esiintyminen on pitää kosketus ihmisiin minimissä, kun he ovat flunssaisia tai sairaita muista syistä. Hyvä hygienia, kuten käsienpesu ja kaikkien henkilökohtaisten hygieniakäytäntöjen noudattaminen, voi myös auttaa välttämään tartuntoja.

Sylkirauhanen flunssan aiheuttama kipu ja epämukavuus voivat olla haitallisia, mutta monet ihmiset toipuvat tästä vaivasta lyhyessä ajassa. Potilaat, jotka kokevat jatkuvaa kipua, turvotusta tai muita kroonisia oireita, on suositeltavaa hakea hoitoa ja neuvontaa lääkäriltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *