sauna flunssa

By | 13 huhtikuun, 2023

Sauna on pitkään ollut suomalaisten suosima tapa rentoutua ja hoitaa terveyttään. Saunan lämpö ja kosteus tekevät hyvää keholle ja mielelle, mutta onko saunomisessa myös riskejä terveydelle? Erityisesti kysymys saunomisesta flunssan aikana on puhuttanut ihmisiä.

Onko sauna flunssassa turvallinen?

Saunan lämpö ja kosteus voivat auttaa flunssan oireiden lievittämisessä, mutta samalla ne voivat myös pahentaa sairautta. Yleisohjeena on, että flunssa-aikana kannattaa välttää saunomista, sillä se voi heikentää kehon omaa puolustuskykyä ja pahentaa flunssan oireita.

Flunssan aikana keho on jo valmiiksi rasittunut, joten sauna voi kuormittaa sitä entisestään. Saunan kuumuus ja kosteus voivat myös ärsyttää hengitysteitä ja lisätä yskän ja limanmuodostuksen määrää. Lisäksi saunoessa hiki virtaa, mikä voi kuivattaa ihoa ja limakalvoja.

Tärkeintä on levätä ja antaa kehon toipua flunssasta rauhassa. Saunaan voi palata vasta, kun flunssaoireet ovat hävinneet kokonaan. Kun keho on terve, sauna on hyvä tapa ylläpitää terveyttä ja rentoutua.

Mitä tulee ottaa huomioon saunassa flunssan jälkeen?

Flunssan jälkeen saunassa kannattaa ottaa rauhallisesti ja välttää liiallista kuumuutta ja kosteutta. Keuhkoputkentulehduksen tai keuhkokuumeen jälkeen ei ole suositeltavaa saunoa ollenkaan ennen kuin henkilö on täysin terve.

Kuivaa ihoa ja limakalvoja kannattaa kosteuttaa hyvin ennen ja jälkeen saunomisen. Flunssan jälkeen elimistö on vielä herkkä, joten kannattaa välttää alkoholia ja liiallista rasitusta.

Yhteenveto

Saunan kuumuus ja kosteus voivat auttaa flunssan oireiden lievittämisessä, mutta flunssa-aikana saunominen voi pahentaa sairautta ja kuormittaa kehoa. Tärkeintä on levätä ja antaa kehon toipua rauhassa. Flunssan jälkeen saunassa kannattaa ottaa rauhallisesti ja välttää liiallista kuumuutta ja kosteutta. Kehon kosteutus ennen ja jälkeen saunomisen on tärkeää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *