rommitoti flunssaan

By | 19 huhtikuun, 2023

Rommitoti flunssaan – yksinkertainen apu sairaspäivään

Flunssakausi on jälleen käsillä, ja monet etsivät keinoja selvitä sairaspäivistä mahdollisimman vaivattomasti. Eräs miellyttävä tapa lieventää flunssan oireita on nauttia rommitotia. Vaikka kyseessä ei olekaan tunnustettu lääke, on rommitodin teho flunssan hoidossa perinteisesti tunnettu.

Rommitodin vaikutukset

Rommitoti sisältää rommia, joka tunnetaan sen desinfioivista ominaisuuksista. Rommitotiin käytettävä sitrushedelmämehu, kuten appelsiinimehu, sisältää runsaasti C-vitamiinia, joka puolestaan auttaa elimistöä taistelemaan flunssaviruksia vastaan. Sitrushedelmämehu sisältää myös flavonoideja, jotka tunnetaan niiden antioksidatiivisista ominaisuuksista. Jos lisäät rommitotiin hunajaa, saat mukaan lisäksi hieman antibioottista vaikutusta.

Rommitodista saattaa lisäksi olla iloa flunssan oireiden, kuten yskän, kurkkukivun, tukkoisuuden ja kuumefiiliksen, helpottamisessa. Rommitoti voi nimittäin myös rauhoittaa kurkkua ja rentouttaa limakalvoja. Se saattaa myös auttaa kehoa erottamaan ylimääräistä limaa.

Rommitodin valmistus

Tarvitset:

– 1 sitrushedelmä, kuten appelsiini, sitruuna tai lime
– 2 rkl hunajaa
– 1-2 shottilasia rommia
– 2 dl kiehuvaa vettä

Ohjeet:

1. Purista sitrushedelmästä mehu lasiin.
2. Lisää hunaja rommin joukkoon ja sekoita.
3. Lisää rommi ja hunajaseos mehun joukkoon.
4. Lisää kiehuva vesi.
5. Sekoita ainekset huolellisesti.

Rommitoti on valmista nautittavaksi. Suositeltava määrä on yksi lasillinen päivässä, ja sen nauttiminen kannattaa rajata iltaan. Muistathan, ettei alkoholin nauttiminen sovi kaikille.

Rommitodi voi olla apuna flunssasta selviytymisessä, mutta muista myös lepääminen ja runsas nesteiden nauttiminen. Jos oireet ovat vaikeita tai pitkittyneitä, kannattaa hakeutua lääkärin hoitoon.

Vaikka rommitodi ei olekaan lääke, sen nauttiminen flunssan aikana on miellyttävä tapa relata ja rentoutua. Joten mikset lisäisi tätä perinteistä ja herkullista juomaa sairaspäiväsi hoitokeinojen listalle?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *