paineen tunne korvassa flunssa

By | 15 toukokuun, 2023

Flunssa on yleinen sairaus, joka vaikuttaa jokaiseen meistä ainakin kerran vuodessa. Yksi flunssan oireista on paineen tunne korvassa. Tämä oire on yleinen, mutta monelle se voi olla kiusallinen ja epämiellyttävä.

Korvien paineen tunne johtuu siitä, että sieraimet ja kurkku ovat kytköksissä nenän ja korvien kautta. Kun flunssavirus iskee, nenäontelot tukkeutuvat ja sieraimet ei toimi kuten tavallisesti. Tämä tukos aiheuttaa paineen tunnetta korvissa. Paineen tunne korvassa voi olla myös merkki siitä, että flunssassa on tullut korvatulehdus.

Kun paineen tunne korvassa flunssan aikana ilmenee, on tärkeää hoitaa sitä mahdollisimman pian. Yksi helpoimmista keinoista hoitaa korvan paineen tunnetta on yrittää avata Eustachian-torvi. Eustachian-torvi on normaalisti auki, jotta ilmainen paine pääsee korvasta pois. Flunssan aikana torvi kuitenkin tukkeutuu ja siksi painetta tuntuu korvassa.

Aloita avaamalla sieraimet painamalla sormenpäitä kevyesti poskiluun alle ja nenän siipien väliin. Painettaessa ärsytetään nenän sivuonteloita, jotka puolestaan avaavat ja sulkevat Eustachian-torvea. Toista tätä säännöllisesti muutaman minuutin ajan.

Toinen hyvä keino lievittää painetta on pureskella purukumia. Purukumin pureskelu lisää syljen eritystä ja siten auttaa avaamaan Eustachian-torven.

Jos paineen tunne korvassa ei hellitä edellä mainituista hoidoista huolimatta, voi olla hyvä ottaa yhteyttä lääkäriin. Lääkäri voi havaita, jos korvan sisällä on bakteeri- tai virusinfektio.

Kaiken kaikkiaan paineen tunne korvissa flunssan aikana on yleinen, mutta hoidettava oire. Kun tiedät syyn oireen takana, voit hoitaa sitä tehokkaasti paineen tunne vähenee ja flunssan oireet alkavat hävitä. Muista kuitenkin, että paineen tunne korvassa voi olla merkki korvatulehduksesta, joten tarvittaessa ota yhteyttä lääkäriin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *