päänsärky flunssa

By | 16 toukokuun, 2023

Päänsärky flunssa aikana – miten lievittää oireita?

Flunssa on yleinen sairaus, joka oireilee kuumeena ja erilaisina hengitystieoireina. Monelle flunssapotilaalle kuitenkin tyypillisin oire on päänsärky. Päänsärky flunssan aikana voi olla voimakasta ja kestää pitkään, mutta onneksi oireisiin on olemassa lievityskeinoja.

Päänsärkyä flunssan aikana selittää usein tulehtuneet poskiontelot ja nenän limakalvojen turvotus. Tämä puolestaan kohottaa painetta kallon sisällä ja aiheuttaa päänsärkyä. Ylimääräisen liman tuotannon vuoksi päänsärky voi olla myös painava ja tukkoinen.

Miten lievittää päänsärkyä flunssan aikana?

1. Kipulääkkeet: Parasetamoli on tehokas kivunlievittäjä, joka auttaa lievittämään päänsärkyä flunssan aikana. Vältä kuitenkin asetyylisalisyylihappoa, sillä se voi olla haitallista flunssaoireisten lasten ja nuorten terveydelle.

2. Levon ja nesteen nauttimisen: Flunssa voi olla uuvuttavaa ja sen vuoksi on tärkeää levätä ja nauttia tarpeeksi nestettä, jotta elimistössä pysyy riittävä kosteustasapaino. Aivot tarvitsevat kosteutta toimiakseen oikein, ja nesteen tarpeen on sanottu lisääntyvän flunssan aikana.

3. Höyryhengitys: Höyry hengitettynä voi helpottaa tukkoisuutta ja lievittää päänsärkyä. Kuumassa vedessä liuotettu höyryhengitys voi edistää liman irtoamista ja helpottaa tapaa, jolla hengität.

4. Kylmähoito: Viilennys voi helpottaa päänsärkyä, sillä se voi pienentää turvotusta ja tulehdusta. Käytä kylmäpussia tai laita kylmällä vedellä kostutettu pyyhe otsalle.

5. Akupunktio: Akupunktio on perinteinen kiinalainen hoitomuoto, jossa neuloja asetellaan tiettyihin kehon kohtiin. Tämä voi auttaa lievittämään kipua ja parantamaan verenkiertoa.

Päänsärky flunssan aikana on yleinen oire, mutta sen voimakkuus ja kesto vaihtelee potilaskohtaisesti. Kokeile yllämainittujen keinojen lisäksi muita kotihoitokeinoja, kuten esimerkiksi hierontaa, lepoa tai kasvohierontaa. Jos päänsärky on jatkuvaa ja siihen liittyy muita oireita, kuten kuumetta, kipua tai huimausta, ota yhteyttä lääkäriin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *