nokkosihottuma flunssa

By | 22 huhtikuun, 2023

Nokkosihottuma on yksi yleisimmistä allergisen reaktion muodoista. Se ilmenee punaisina ja kutisevina paukamina iholla, jotka muistuttavat nokkosen polttoa. Nokkosihottuma voi olla oire erilaisista tekijöistä, kuten ruokien, lääkkeiden, hyönteisten puremien tai kasvien aiheuttama allerginen reaktio. Yleensä nokkosihottumaa ei pidetä vakavana ongelmana, mutta allergisen reaktion voimakkuus voi vaihdella henkilökohtaisesti.

Flunssa on yleinen virustauti, joka tarttuu yleensä pisaratartuntana ja ilmenee oireina, kuten kurkkukipuna, yskänä, nuhana ja kuumetta. Flunssan oireet kestävät yleensä noin viikon tai kaksi. Monet ihmiset kuitenkin saattavat kokea nokkosihottumaa flunssassa tai sen jälkeen.

Nokkosihottuma flunssassa on yleensä lievä oire. Tämä johtuu immuniteetin heikkenemisestä flunssan aikana. Immuunijärjestelmän puolustusmekanismi ei toimi täydellä teholla, joten allergisen reaktion riski kasvaa. Tämä voi johtua myös siitä, että flunssan aikana keho vapauttaa histamiinia ja muita tulehdusreaktioita, jotka voivat aiheuttaa nokkosihottumaa.

Jos nokkosihottuma ilmenee flunssan yhteydessä, voit hoitaa oireita kotona. Yleensä nokkosihottuma häviää itsestään parin päivän sisällä. Voit kuitenkin helpottaa kutinaa ja turvotusta käyttämällä kylmiä paketteja tai antihistamiineja. Varmista, että pidät iho puhtaana ja kuivana sekä vältät hankausta tai kovaa hierontaa.

Jos nokkosihottuma jatkuu tai pahenee, kannattaa ottaa yhteyttä lääkäriin. Lääkäri voi määrätä reseptilääkkeitä tai ohjata lisätutkimuksiin, jos epäilee vakavampaa allergista reaktiota.

Yhteenvetona voidaan todeta, että nokkosihottuma flunssassa voi ilmetä heikentyneen immuniteetin takia. Tämä ei kuitenkaan yleensä ole vakava oire, ja sen oireita voi helpottaa kotihoitokeinoilla, kuten kylmillä pakkauksilla tai antihistamiinilääkkeillä. Jos oireet jatkuvat tai pahenevat, kannattaa hakeutua lääkärin hoitoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *