miten välttää flunssa

By | 15 toukokuun, 2023

Terveenä pysyminen on tärkeää päivittäistä elämää varten. Flunssan saaminen vaikuttaa kielteisesti päivään ja voi kestää pitkään, ennen kuin päästään taas takaisin normaaliin rytmiin. Onneksi on olemassa useita tapoja, joilla voi välttää flunssan, tai ainakin minimoida sen oireiden vakavuuden. Tässä on muutamia vinkkejä:

1. Pese kätesi useasti päivän aikana

Flunssan leviäminen johtuu usein kosketuksesta tartunnan saaneeseen henkilöön. Pese kätesi huolellisesti vedellä ja saippualla usein, varsinkin ennen ruokailua ja silloin kun olet kosketuksissa mahdollisesti tartunnan saaneen henkilön kanssa. Pese käytetyt astiat myös huolellisesti.

2. Käytä käsidesiä

Jos et pysty pesemään käsiäsi vedellä ja saippualla, käytä käsidesiä. Käsidesi on hyvä varautumiskeino ja sillä voi estää flunssan leviämisen ennaltaehkäisevästi.

3. Hyvä saniteetti kotona

Pitää koti puhtaana ja hyvin järjestettynä. Puhdista pinnat ja keittiön välineet säännöllisesti ja kunnolla, esimerkiksi käytä antibakteerista siivousainetta.

4. Vältä koskemasta kasvoihin

Flunssavirukset siirtyvät helposti kosketuksen kautta. Vältä koskemasta kasvoihin, silmiin, nenään ja suuhun mahdollisesti saastuneilla sormilla ja käsillä.

5. Vältä tartunnan saaneiden seuraa

Vältä tartunnan saaneiden henkilöiden seuraa, varsinkin jos heillä on flunssan oireita. Tämä auttaa estämään viruksen leviämistä terveelle henkilölle.

6. Pysy kunnossa

Terve keho on vahvempi tartuntatauteja vastaan. Syö terveellisesti, nuku tarpeeksi, liiku, juo runsaasti vettä ja pysy stressivapaana kun mahdollista.

7. Saat rokotus

Flunssavirus muuntuu joka kausi, siksi on tärkeää ottaa rokote joka vuosi. Rokote auttaa estämään vakavan flunssan ja minimoi flunssan oireiden vakavuuden.

Näiden vinkkien avulla voit välttää flunssan tai minimoida sen oireiden vakavuuden. Pienen vaivan avulla voit pysyä terveenä ja nauttia elämästäsi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *