maailman kylmin kaupunki

By | 12 toukokuun, 2023

Jakutia sijaitsee Venäjän koillisosassa Siperian alueella, ja sen pääkaupunki Jakutsk on maailman kylmin kaupunki. Kaupunki sijaitsee noin 450 kilometrin päässä napapiiriltä ja sen keskilämpötila talvisin on noin -40 °C. Vuoden kylmimmät kuukaudet ovat tammikuu ja helmikuu, jolloin lämpötila voi laskea jopa -60 °C:een.

Jakutsk on perustettu 1600-luvulla jalokivien kaivamista varten, mutta nykyään se on teollisuuskaupunki, jonka pääelinkeinoja ovat kaivostoiminta, puunleikkaus ja turismi. Kaupungissa asuu noin 300 000 ihmistä, ja sen ympärillä on laajoja aroja, metsiä ja jokia.

Kaupungin kylmyys on luonnollisesti vaikuttanut sen asukkaiden elämään ja kulttuuriin. Rakennukset on rakennettu kestämään äärimmäisen kylmiä lämpötiloja, ja monet asukkaat liikkuvat kaupungin alikulkutunneleiden kautta, jotka ovat suunnitellut suojaamaan kulkijoita jäätymiseltä.

Talvisin kaupunkiin järjestetään erilaisia tapahtumia, kuten Jakutskin talvitaidenäyttely, joka on yksi Venäjän suurimmista luonnonjäästä rakennetuista näyttelyistä. Siellä voi nähdä valtavia jääpatsaita, jääkuvia ja leikattuja jääitä.

Jakutskissa on myös oma museonsa, jossa on esillä pohjois- ja jakuuttikulttuurin esineitä. Sieltä löytyy esimerkiksi näyttelyitä perinteisistä vaatteista, koruista ja työkaluista.

Vaikka Jakutsk saattaa kuulostaa monille äärimmäisen kylmältä ja epämukavalta paikalta, kaupungilla on oma viehätyksensä ja ainutlaatuinen kulttuurinsa. Tämä maailman kylmin kaupunki on todellinen elämys niille, jotka haluavat kokea jotain, mitä ei voi löytää muualta maailmasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *