lihassärky flunssa

By | 14 huhtikuun, 2023

Lihassärky flunssan yhteydessä on hyvin yleinen oire. Flunssa on virussairaus, joka voi aiheuttaa lihaskipua ja -jäykkyyttä, erityisesti käsivarsissa, jaloissa ja selässä.

Lihassärky flunssan yhteydessä liittyy usein myös yleinen väsymys ja heikkous. Tämä johtuu siitä, että elimistö taistelee flunssavirusta vastaan, jolloin immuunijärjestelmä käyttää paljon energiaa.

Flunssan aiheuttama lihassärky voi kestää useita päiviä tai jopa viikkoja, ja se voi vaihdella lievästä voimakkaaseen. Lievempi lihaskipu on usein kireyttä tai arkuutta, kun taas voimakkaampi lihassärky voi aiheuttaa jopa liikuntakyvyn heikkenemistä.

Lihassärky flunssan yhteydessä voidaan helpottaa erilaisilla kotikonsteilla, kuten lepo, kylmähoito ja kipulääkkeet. Lepo on erityisen tärkeää flunssan aikana, jotta elimistö saa riittävästi aikaa taistella virusta vastaan. Kylmähoito, kuten kylmäpakkauksen laittaminen kipeän lihaksen päälle, voi auttaa vähentämään kipua ja turvotusta. Kipulääkkeet, kuten parasetamoli tai ibuprofeeni, voivat myös auttaa lievittämään lihaskipua.

On myös tärkeää muistaa, että liikunta voi auttaa lievittämään lihaskipua ja -jäykkyyttä. Kuitenkin, flunssan aikana keho tarvitsee ennen kaikkea lepoa, eikä liiallisesta liikunnasta ole hyötyä.

Lihassärky flunssan yhteydessä on yleinen oire, joka voi kestää useita päiviä tai jopa viikkoja. Lepo, kylmähoito ja kipulääkkeet voivat auttaa lievittämään kipua ja turvotusta. Muistakaa kuitenkin, että flunssan aikana tärkeintä on antaa keholle aikaa taistella virusta vastaan ja levätä tarpeeksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *