lakritsijuuri flunssa

By | 25 toukokuun, 2023

Lakritsijuuri flunssa on yksi perinteisistä lääkkeistä, joita on käytetty vuosisatojen ajan flunssan hoitoon. Lakritsijuuri on peräisin glykyrritsiinihappona tunnetusta kemiallisesta yhdisteestä, joka on yksi lakritsin tärkeimmistä ainesosista. Glykyrritsiinihappo vahvistaa immuunijärjestelmää ja sillä on myös tulehdusta estäviä ominaisuuksia, mikä tekee lakritsijuuresta erinomaisen valinnan flunssan hoidossa.

Flunssa on yleinen virussairaus, joka vaikuttaa hengitysteihin. Oireita ovat muun muassa kuume, kurkkukipu, nenän tukkoisuus, yskä ja lihaskivut. Vaikka flunssa voi olla kohtalaisen lievä sairaus, se voi olla erittäin hankala ja jopa vaarallinen lapsille, vanhuksille ja henkilöille, joilla on heikentynyt immuunijärjestelmä.

Lakritsijuuri sisältää myös antiviraalisia ja antibakteerisia ominaisuuksia, jotka voivat auttaa kehoa torjumaan flunssaa. Lakritsijuuri auttaa myös vähentämään tulehdusta ja kipua kurkussa, joka on yksi flunssan oireista.

Voit käyttää lakritsijuurenjuuri valmistamaan teen flunssan hoitoon. Voit ostaa kuivia lakritsijuurenjuurtauutteita tai perinteistä lakritsijuurenjuurta.

Valmistaa lakritsijuuri flunssa-teetä kotona, tarvitset vain muutamaa lakritsijuurenjuurta palaa, vettä, raakaa hunajaa ja sitruunamehua. Kiehuta lakritsijuurenjuuria noin 10–15 minuutin ajan, lisää sitten raakaa hunajaa ja sitruunamehua maun mukaan. Juo teetä kolme kertaa päivässä.

Lakritsijuuri voi kuitenkin olla haitallista suurina annoksina tai pitkäaikaisessa käytössä, sillä se voi nostaa verenpainetta. Siksi lakritsijuuren käyttöä flunssan hoidossa tulisi käyttää vain lyhytaikaisesti ja kohtuullisina määrinä.

Lakritsijuuri flunssan hoidossa on osoittautunut tehokkaaksi ja perinteiseksi hoitokeinoksi. Muista kuitenkin aina olla yhteydessä lääkäriin, jos flunssan oireet jatkuvat pitkään tai jos oireet ovat erittäin vakavia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *