kylmät jalat ja kädet

By | 10 toukokuun, 2023

Kylmät jalat ja kädet ovat yleinen vaiva, joka voi aiheuttaa epämukavuutta ja haitata jokapäiväistä elämää. Vaiva johtuu yleensä verenkierron heikentymisestä, mikä voi johtua useista eri syistä.

Yksi yleisimmistä syistä kylmiin jalkoihin ja käsiin on huono verenkierto. Huono verenkierto voi johtua esimerkiksi tupakoinnista, istumatyöstä tai kapeista vaatteista, jotka estävät verenkiertoa. Myös stressi ja kylmä sää voivat heikentää verenkiertoa ja aiheuttaa kylmyyden tunnetta.

Toinen yleinen syy kylmiin jalkoihin ja käsiin on Raynaudin ilmiö. Raynaudin ilmiö on tila, joka aiheuttaa verisuonten kouristuksia, mikä heikentää verenkiertoa ja aiheuttaa kylmiä sormia ja varpaita. Aluksi sormet ja varpaat tuntuvat kylmiltä ja valkoisilta, mutta oireet voivat edetä siniseen väriin ja lopulta punoitukseen ja kipuun.

Kylmistä jaloista ja käsistä kärsivien kannattaa kiinnittää huomiota elintapoihinsa. Terveelliset elämäntavat, kuten terveellinen ruokavalio, säännöllinen liikunta ja tupakoinnin lopettaminen, voivat auttaa parantamaan verenkiertoa. Lisäksi kannattaa pukeutua lämpimästi kylmällä säällä ja välttää liian tiukkoja vaatteita, jotka voivat estää verenkiertoa.

Jos kylmyyden tunne jaloissa ja käsissä on jatkuvaa ja häiritsee jokapäiväistä elämää, kannattaa käydä lääkärillä. Lääkäri voi tutkia verenkiertoa ja selvittää, onko kylmyyden taustalla jokin sairaus, kuten Raynaudin ilmiö tai diabetes.

Kylmät jalat ja kädet voivat olla ärsyttävä vaiva, mutta terveellisillä elämäntavoilla ja huolellisella pukeutumisella oireita voi helpottaa. Jos kylmyyden tunne jaloissa ja käsissä on jatkuvaa, kannattaa ottaa yhteyttä lääkäriin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *