kylmän talli

By | 15 huhtikuun, 2023

Kylmät tallit ovat yleinen ongelma autoilijoille talvella. Kylmässä tallissa säilytetty auto voi käynnistyä huonosti ja sen akku saattaa tyhjentyä nopeasti. Lisäksi kylmässä tallissa autoon saattaa muodostua kosteutta, joka voi aiheuttaa ruostumista ja muita ongelmia.

Tärkeintä kylmän tallin välttämisessä on varmistaa, että talli on riittävän lämmin. Tämä tarkoittaa yleensä sitä, että talliin täytyy asentaa lämmitysjärjestelmä. Suurin osa autotalleista on lisäksi eristämättömiä, joten myös eristäminen voi olla tarpeen.

Erityisesti vanhemmat autot, joissa ei ole nykyaikaisia akkuja ja muita sähköjärjestelmiä, voivat kärsiä kylmästä tallista erityisen paljon. Tällöin saattaa olla järkevää harkita auton säilyttämistä paremmin lämpimässä paikassa, kuten autotallissa, joka on rakennettu sisämääräysten mukaisesti.

Huolimatta kylmän tallin riskeistä monet autoilijat silti jättävät autonsa säilytettäväksi kylmään talliin. Tällöin on tärkeää varmistua siitä, että auton akku on täyteen ladattu ja että auton nesteet ovat kunnossa. Auton renkaiden ilmanpaineen tarkistaminen ennen talvea on myös tärkeää, sillä paine laskee kylmässä säässä.

Kylmän tallin haittoja voi välttää ottamalla käyttöön erilaisia käytännön vinkkejä. Auton peittäminen peitteellä estää lumen ja jään pääsyn autoon. Auton moottoriin voi myös asentaa lohkolämmittimen, joka auttaa moottorin lämpimänä pysymistä kylmissä olosuhteissa.

Kaiken kaikkiaan, kylmän tallin ongelmat ovat todellisia, mutta monia niistä voi välttää järkevällä suunnittelulla ja käyttäytymisellä. Seuraamalla näitä vinkkejä auton omistajat voivat vähentää riskiä, että auton käynnistäminen talvella on hankalaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *