kylmän mökin lattia

By | 9 toukokuun, 2023

Kylmän mökin lattia on yleinen ongelma monissa vanhemmissa mökeissä, joita ei ole lämmitetty vuoden ympäri. Kylmä lattia tekee mökissä oleskelun epämiellyttäväksi ja voi jopa aiheuttaa terveysongelmia, kuten kylmettymistä tai tuki- ja liikuntaelimistön vaivoja.

Syitä kylmään lattiaan voi olla useita. Yleisin syy on huonosti eristetty lattia, joka päästää kylmän ilman lattian läpi huoneeseen. Vanhoissa mökeissä lattian eristys on saattanut rapistua ja menettää eristyskykynsä vuosien aikana. Myös huonosti rakennetut tai vanhat lattiarakenteet voivat olla syynä kylmään lattiaan.

Kylmän lattian korjaaminen voi olla haastavaa, mutta se kannattaa tehdä, jotta mökissä voi oleskella mukavasti myös kylminä vuodenaikoina. Yksi tapa korjata kylmä lattia on uusia lattian eristys. Uusi eristys mahdollistaa lattian paremman eristyskyvyn, mikä auttaa estämään kylmän ilman pääsyn huoneeseen. Lattian eristysparannukset voidaan tehdä esimerkiksi asentamalla uusi eristekerros vanhan eristyksen päälle tai käyttämällä uusia eristelevyjä.

Toinen tapa lämmittää kylmää lattiaa on asentaa lämmönlähde lattian alle. Esimerkiksi sähköinen lattialämmitys on yksi tapa saada lattia lämpimämmäksi. Sähköisen lattialämmityksen asentaminen on helppoa ja se voidaan asentaa joko suoraan lattian alle tai eristyskerroksen päälle. Lattialämmityksellä huoneen lämpö jakautuu tasaisesti lattian kautta ja se auttaa myös kosteuden poistamisessa lattian alta.

Kolmas tapa lämmittää kylmää lattiaa on käyttää mattoja tai muita tekstiilimateriaaleja. Matot ovat helppo ja nopea ratkaisu lämmittää lattiaa. Matot estävät kylmän ilman pääsyä huoneeseen ja lisäävät kodikkuuden tunnetta. Myös villasukat ja muut lämpimät vaatteet auttavat pitämään jalat lämpimänä.

Kylmän lattian korjaamisessa kannattaa kuitenkin ottaa huomioon mökin kokonaisvaltainen lämmitys ja eristys. Pelkän lattian eristäminen ei välttämättä riitä, jos mökin seinät ja katto ovat huonosti eristettyjä. Ennen varsinaisia korjaustoimenpiteitä onkin hyvä tarkastaa mökin kokonaisvaltainen lämpötila ja löytää syyt siihen, miksi lattia on kylmä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että kylmä lattia on yleinen ongelma monissa vanhoissa mökeissä, mutta sen korjaaminen on mahdollista. Lattian eristystä parantamalla, lämpöjohtimen asentamalla tai mattoja käyttämällä voi saada lattian mukavan lämpimäksi. Kylmän lattian korjaaminen kannattaa tehdä kokonaisvaltaisesti huomioiden myös mökin muu eristys ja lämmitys.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *