kylmä ullakko hyötykäyttöön

By | 8 toukokuun, 2023

Kylmä ullakko on monessa vanhemmassa talossa potentiaalinen helmi hyödyntää ylimääräinen tila tehokkaasti. Usein ullakolle ei ole muuta sisäänpääsyä kuin katon kautta asennetusta luukusta, joten sitä ei tule ajatelleeksi lisätilana. Monet kuitenkin käyttävät tätä tilaa varastokäyttöön tai jättävät sen kokonaan huomiotta.

Kylmä ullakko sopii hyvin sellaiseen käyttöön, jossa ei tarvita tarkkaa ilmankosteuden ja -lämpötilan säätöä. Esimerkkinä tällaisesta käytöstä on varaston lisätilan luominen. Ullakolta löytyy usein sopivia paikkoja hyllyille tai säilytyslaatikoille, ja koska kyseessä on kylmähuone niin esimerkiksi ruoan säilytykseen se ei sovi, mutta vaatteiden tai jo kerran pakastettujen ruokien varastoimiseen se on ihan sopiva.

Jos tilassa halutaan säilyttää esimerkiksi herkkiä materiaaleja kuten valokuvia, kannattaa ullakon käyttöä harkita tarkkaan. Kosteus ja lämpötilan vaihtelut voivat olla haitallisia tälle materiaalille ja vaikuttaa sen säilyvyyteen. Jos kuitenkin halutaan käyttää kylmää ullakkoa tällaiseen käyttöön, kannattaa investoida kosteuden- ja ilmanvaihtosäätöön.

Ullakolta voi löytyä tarvittavat tilat myös kodin harrastetilojen luomiseen, esimerkiksi kirjoituspöydän järjestämiseen tai kunnon treenipaikan luomiseen. Ullakko soveltuu hyvin esimerkiksi kuntosali-tilaksi, joissa ei tarvita erityisen tarkkaa ilmankosteudensäätöä tai tarkkaa lämpötilaa.

Jos olet suunnitellut hyödyntäväsi ullakon lisätilana, kannattaa muistaa, että tilassa voi olla kylmä. Vaikka tilassa olisikin ikkuna, se ei välttämättä riitä riittävään ilmanvaihtoon. Ullakolle kannattaa harkita ilmanvaihtoa esimerkiksi tuulettimen avulla tai asentaa eristystä lämpötilan tasaisuuden säilyttämiseksi.

Kylmällä ullakolla on siis monia käyttötarkoituksia ja se voi toimia erinomaisena lisätilana asunnossa. Tärkeintä on muistaa ottaa huomioon ullakon kylmyys ja kosteus, ja varmistaa riittävä ilmanvaihto ja suojautuminen huonoilta sääolosuhteilta. Kun huomioidaan nämä seikat, pystyy kylmästä ullakosta ottamaan kaiken hyödyn irti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *