kylmä pastasalaatti

By | 9 huhtikuun, 2023

Kylmä pastasalaatti on raikas ja herkullinen ruokalaji, joka sopii erinomaisesti kesäpäivien lounaaksi tai illalliseksi. Tämä salaatti on erittäin helppo valmistaa ja siihen voi lisätä lukuisia erilaisia raaka-aineita oman maun ja mieltymysten mukaan.

Pastan valinta

Aluksi kannattaa valita haluttu pastalaji. Usein kylmään pastasalaattiin käytetään penne-, fusilli-, tai spiraalipastaa, koska ne pitävät muotonsa hyvin ja niiden kaveriksi on helppo lisätä muita raaka-aineita.

Raaka-aineet

Kylmään pastasalaattiin voi lisätä lukuisia erilaisia raaka-aineita oman mieltymysten mukaan. Suositeltuja ovat esimerkiksi kurkku, paprika, punasipuli, kesäkurpitsa, mansikat, avokado ja erilaiset juustot. Pastan kanssa kannattaa myös kokeilla erilaisia kastikkeita, kuten pestoa, majoneesia tai öljypohjaista kastiketta. Raaka-aineiden määrän suhteen ei ole mitään tarkkoja ohjeita, sillä salaatin voi valmistaa aina oman mieltymyksensä mukaan.

Valmistus

Pastan keittäminen on yksinkertainen ja nopea prosessi. Pastan keittoaika riippuu pastan lajista, mutta yleensä se keitetään noin 10 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Keitetty pasta huuhdellaan kylmällä vedellä ja läpikäytetään sen jälkeen esimerkiksi öljyllä, jotta se ei kuivu.

Salaatin kokoaminen on juuri yhtä helppoa kuin pastan keittäminen. Pastan ja muiden raaka-aineiden sekoitus onnistuu kätevästi suuressa kulhossa. Lisäämällä kastikkeen ja sekoittamalla raaka-aineet huolellisesti, syntyy herkullinen kylmä pastasalaatti.

Viimeistely

Kylmä pastasalaatti voidaan viimeistellä esimerkiksi ripottelemalla päälle tuoretta basilikaa tai timjamia. Salaatin kanssa ilman muuta kannattaa tarjoilla tuoretta leipää, voita ja vaikkapa lisää juustoja.

Yhteenveto

Jos etsit helppoa, mutta herkullista kesäruokaa, on kylmä pastasalaatti ehdottomasti kokeilun arvoinen resepti. Salaatin valmistaminen onnistuu nopeasti ja helposti, ja sillä saa varmasti herkuteltua monen perheenjäsenen ja ystävän kanssa. Kokeile rohkeasti erilaisia raaka-aineita ja kastikkeita löytääksesi oman suosikkisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *