kylmä lohisalaatti

By | 1 toukokuun, 2023

Kylmä lohisalaatti on raikas ja herkullinen kesäruoka, joka sopii erinomaisesti niin arkeen kuin juhlaankin.

Salatin peruspilarit ovat tuoreet vihannekset, joiden joukossa lohi pääsee oikeuksiinsa. Salaatissa voi käyttää erilaisia vihanneksia oman maun mukaan, esimerkiksi kurkkua, paprikaa tai tomaattia. Lisäksi salaattiin sopii mainiosti erilaiset yrtit kuten tilli, basilika tai persilja.

Lohen voi valmistaa monella tavalla, mutta kylmä lohi sopii parhaiten salaattiin. Lohen voi joko paistaa pannulla tai kypsentää uunissa. Kypsentämisen jälkeen lohen voi halutessaan jäähdyttää ennen salaattiin lisäämistä.

Kylmä lohisalaatti saa makua ja täyteläisyyttä erilaisista kastikkeista. Perusöljy-etikkakastikkeen lisäksi salaattiin sopivat esimerkiksi jogurtti- tai kermaviilikastikkeet. Kastikkeeseen voi halutessaan lisätä mausteita ja yrttejä, kuten valkosipulia tai sitruunaa.

Kylmä lohisalaatti sopii erinomaisesti sekä arkeen että juhlaan. Se on kevyt ja raikas vaihtoehto lämpimänä kesäpäivänä. Salaatin voi tarjoilla sellaisenaan tai esimerkiksi rapean leivän tai perunoiden kanssa.

Kylmä lohisalaatti on myös terveellinen vaihtoehto. Lohi sisältää runsaasti terveellisiä omega-3-rasvahappoja ja proteiinia. Salaattiin lisätyt vihannekset taas tuovat tarvittavia vitamiineja ja kivennäisaineita.

Kokonaisuudessaan kylmä lohisalaatti on helppo ja herkullinen ruoka, joka sopii monille. Salaatin voi myös valmistaa etukäteen ja säilyttää jääkaapissa tarjoilua odottamassa. Yhdistele erilaisia vihanneksia, lisää lohi ja mausta salaatti oman makusi mukaan. Saat herkullisen, raikkaan ja terveellisen annoksen – nappaa ohje talteen ja kokeile itse!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *