kylmä kastike kalalle

By | 11 huhtikuun, 2023

Kylmä kastike on tärkeä osa kalapöytää. Se tuo kalalle lisämakua ja raikkautta. Kylmä kastike on myös helppo valmistaa, eikä se vaadi monimutkaisia aineksia. Tässä artikkelissa käydään läpi erilaisia kylmiä kastikkeita, joita voi tarjoilla kalan kanssa.

Yksi suosituimmista kylmäkastikkeista on remoulade-kastike. Se on ranskalaista alkuperää ja sopii erityisen hyvin sillin ja lohen kanssa. Remoulade-kastike valmistetaan majoneesista, johon lisätään suolakurkkua, kapriksia, sipulia ja tilliä. Kastike maistuu hieman kirpeältä ja suolaiselta.

Toinen herkullinen kylmäkastike on tzatziki. Se on kreikkalaista alkuperää ja sopii erityisen hyvin grillatun kalan kanssa. Tzatziki valmistetaan jogurtista, johon lisätään kurkkua, valkosipulia, oliiviöljyä ja minttua. Kastike on raikas ja viilentävä.

Sitten on vielä tartarkastike, joka on perinteinen kastike, jota tarjoillaan usein kalan kanssa. Tartarkastike valmistetaan majoneesista, johon lisätään suolakurkkua, kapriksia, sipulia ja tilliä. Kastikkeeseen voi myös lisätä raastettua piparjuurta tai sinappia, jolloin se saa hieman potkua.

Lisäksi on vielä sitruunakastike, joka sopii erityisen hyvin vaaleanpunaisen lohen kanssa. Sitruunakastike valmistetaan yksinkertaisesti puristamalla sitruunamehua ja lisäämällä siihen hieman suolaa ja sokeria. Kastikkeessa voi myös käyttää oliiviöljyä, jolloin siitä tulee hieman täyteläisempi.

Kaikkia näitä kylmiä kastikkeita on helppo valmistaa kotona. Ne sopivat erinomaisesti kalan lisukkeeksi ja antavat koko aterialle raikkaan ja viilentävän lisän. Kokeile erilaisia kastikkeita ja löydä oma suosikkisi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *