kuumeeton flunssa liikunta

By | 14 toukokuun, 2023

Kuumeeton flunssa voi olla epämiellyttävä, mutta monille se ei ole este liikunnan harrastamiselle. Liikunta voi jopa auttaa parantumaan nopeammin, kunhan sitä tehdään oikein.

Ensisijaisesti on tärkeää kuunnella kehoa. Kuumeeton flunssa voi olla merkki siitä, että elimistö käy läpi stressin ja työmäärän vuoksi. Tähän kun lisätään liikunnan aiheuttama lisäkuormitus, voi se olla keholle liikaa ja hidastaa parantumista. Siksi onkin tärkeää tehdä kevyttä liikuntaa, kuten kävelyä, kevyttä joogaa tai venyttelyä.

Kevyt liikunta voi myös auttaa vähentämään flunssan oireita. Liikunta saa verenkierron vilkastumaan ja lisää hikoilua, mikä voi auttaa kehoa poistamaan myrkkyjä ja tulehduksia. Lisäksi liikunta voi auttaa pitämään yskästä ja tukkoisesta nenästä johtuvaa limaa liikkeessä, mikä helpottaa oloa.

Liikunta flunssan aikana voi olla virkistävää ja auttaa piristämään mielialaa. Kuitenkin on tärkeää muistaa, että flunssan aikana elimistö on jo stressaantunut, joten liiallinen liikunta voi aiheuttaa lisästressiä. Jos olo tuntuu heikolta ja uupumuksen tunne on voimakas, on parempi pitää taukoa liikunnasta ja levätä.

Ennen kuin aloitat liikunnan flunssan aikana, kannattaa miettiä oman kunnon tasoa ja kuunnella omaa kehoa. Oireiden lisääntyessä on parempi lopettaa liikunta ja antaa keholle mahdollisuus parantua.

Liikunnalla voi siis olla positiivinen vaikutus flunssan aikana, mutta vain jos sitä tehdään oikein ja kevyesti. Muista kuunnella kehoa ja antaa sille aikaa parantua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *