korvakipu flunssa

By | 17 huhtikuun, 2023

Korvakipu flunssa-aikana on yleinen oire, joka voi olla hyvinkin kivulias. Yskiminen ja nenän tukkoisuus voivat aiheuttaa painetta korvassa ja jopa tulehduksen. Korvakivun helpottamiseksi on tärkeää hoitaa samanaikaisesti flunssaa, joka aiheuttaa sen.

Flunssa on viruksen aiheuttama tulehdustauti, joka tarttuu helposti. Sen oireet ovat yskä, nuha, kurkkukipu, kuume ja päänsärky. Flunssan aikana kehon vastustuskyky heikkenee, mikä altistaa hengitysteiden tulehduksille ja bakteereille. Korvakipu voi esiintyä, kun tulehdus siirtyy korvakäytävään.

Korvakipua flunssan aikana voi hoitaa monella tavalla. Ensimmäinen keino on välttää paineen tuntua korvassa. Yskiminen ja nenän tukkoisuus voivat aiheuttaa tätä painetta, joten flunssassa on hyvä hoitaa oireita esimerkiksi nenäsumutteella ja mahdollisesti yskänlääkkeillä. Lisäksi kivun lievittämiseksi voidaan käyttää kipulääkkeitä.

Korvakipua flunssan yhteydessä voi estää myös tarkkailemalla hygieniaa. Flunssa leviää usein pisaratartuntana ja korvatulehdus voi olla seuraus flunssasta. Tärkeää onkin välttää lähikontakteja flunssaisiin ihmisiin ja pestä käsiä huolellisesti, jotta flunssa ei pääse leviämään.

Jos korvakipu ei helpotu tai se pahenee, kannattaa hakeutua lääkärin hoitoon. Lääkäri voi tarkistaa korvakäytävän tilan ja määrätä tarvittaessa antibiootteja. Korvaa ei tule koskaan puhdistaa esimerkiksi tikulla, sillä se voi lisätä tulehduksen riskiä.

Korvakipu flunssa-aikana on siis yleinen oire, joka liittyy usein flunssan hoidettaviin oireisiin. Kipua voi lievittää käyttämällä kivunlievittäjiä ja hoitamalla flunssaoireita, kuten nenän tukkoisuutta ja yskää. Tärkeintä on välttää korvakäytävän painetta ja huolehtia hygieniasta. Jos kipu ei helpota, on syytä hakeutua lääkärin hoitoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *