korva tukossa flunssa

By | 17 huhtikuun, 2023

Talven saapuessa monet kärsivät flunssasta ja sen oireista. Yksi yleisimmistä oireista on kipeä tai tukkoinen korva. Tukkoinen korva flunssan aikana johtuu useimmiten siitä, että flunssan aiheuttama tulehdus suunielussa ja nielussa vaikuttaa korvatorveen ja aiheuttaa sen turpoamista. Tämä puolestaan haittaa korvan toimintaa ja voi aiheuttaa paineentunnetta korvassa.

Tukkoinen korva flunssan aikana on usein ohimenevä vaiva, joka paranee itsestään muutaman päivän kuluessa. Mutta jos tukkoisuus jatkuu pidempään tai siihen liittyy muita oireita, kuten kipua, kuulon heikkenemistä tai huimausta, on syytä hakeutua lääkärin hoitoon.

On kuitenkin joitain asioita, joita voit tehdä helpottaaksesi tukkoista korvaa flunssan aikana. Ensinnäkin, yrittäkää pärskiä tai suihkuttaa nenäsumutetta, joka on tehty isotonisella suolaliuoksella. Se auttaa pitämään nenän limakalvot kosteana ja vähentää turvotusta. Voit myös kokeilla nenähuuhtelua, jotta päähän kertynyt lima saadaan poistettua.

Toiseksi, voit yrittää avata Eustachin putkea, joka yhdistää korvan nenään. Voit tehdä sen puremalla purukumia tai lukemalla ääneen, mikä auttaa avaamaan Eustachin putkea ilman imemistä.

Jos korvasi on edelleen tukkoinen flunssan aikana, voit myös yrittää käyttää korvatippoja. Niitä voi ostaa apteekista ilman reseptiä. Korvatipat auttavat avaamaan Eustachin putken ja poistamaan paineutunnetta korvasta.

Muista kuitenkin, että yli käyttöä voi aiheuttaa korvalehden turvotusta tai korvakäytävän tulehdusta, joten käytä niitä vain tarvittaessa. Muista käyttää korvatippoja vain pakkauksen ohjeiden mukaisesti ja välttää niiden käyttöä yli kolme päivää.

Loppujen lopuksi tukkoinen korva flunssan aikana on useimmiten vain ohimenevä oire, joka paranee itsestään muutaman päivän kuluessa. Mutta jos oireet jatkuvat tai oireet pahenevat, kannattaa ottaa yhteyttä lääkäriin. Lääkäri voi arvioida tilannettasi ja määrätä sopivan hoidon, jos se on tarpeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *