koiran flunssa oireet

By | 28 huhtikuun, 2023

Koiran flunssa on yleinen ilmiö, joka voi aiheuttaa lemmikkieläimellesi epämukavia oireita. Koirien flunssan oireet voivat vaihdella lievästä vakavaan, mutta on tärkeää tietää, mitä tulee tarkkailla, jotta voit auttaa koirasi paranemaan nopeasti.

Flunssan aiheuttajat

Koiran flunssa on samanlainen kuin ihmisten flunssa – se johtuu virusten tarttumisesta ja leviämisestä. Flunssan aiheuttajat voivat vaihdella, ja joitakin yleisimmistä ovat erilaiset adenovirukset, parainfluenssavirus ja influenssavirukset.

Oireet

Koiran flunssa voi aiheuttaa monia erilaisia oireita. Joitakin yleisimmistä oireista ovat:

1. Yskä. Koirat voivat yskäistä kuivasti tai tuottavasti.

2. Väsymys. Koirat voivat tuntua väsyneiltä ja olla haluttomia leikkiä tai liikkua.

3. Kuume. Koirilla voi olla kuumetta.

4. Nenän vuotaminen. Koirilta saattaa valua nenästä nestettä.

5. Silmien vuotaminen. Koirilla voi olla silmätulehdus ja niiden silmät voivat olla vuotavat.

6. Ruokahaluttomuus. Koirat voivat olla haluttomia syödä tai juoda.

7. Hengenahdistus. Koirilla voi olla hengitysvaikeuksia.

Hoito

Koiran flunssan hoitamiseen ei välttämättä tarvita lääkkeitä. Lepo ja nesteytys ovat usein riittäviä keinoja auttaa koiraa toipumaan nopeasti. Koiran hoitoon voi kuulua myös höyryhengityksen antaminen, jotta limaa saadaan irrotettua keuhkoista ja helpottamaan hengitystietä.

Jos koiran flunssa on vakavampi, eläinlääkäri voi määrätä lääkkeitä, kuten antibiootteja, joilla estetään mahdollisia bakteeri-infektioita tai kipulääkkeitä, jotka lievittävät kipua ja kuumeilua.

Ennaltaehkäisy

Koiran flunssa on helpompi ehkäistä kuin parantaa. On tärkeää huolehtia koirasi hygieniasta, kuten pesemällä kädet aina taluttamisen jälkeen ja välttämällä koskettelemasta kasvoja. Koiria ei myöskään tulisi käyttää yhteisiin astioihin muiden koirien kanssa tai istuttaa niitä vieraslajien kanssa. Koirille on saatavilla rokotteita, joilla voidaan vähentää flunssan aiheuttamaa riskiä.

Koiran flunssa on yleinen ilmiö, joka ei yleensä ole pelottavaa. Se voi kuitenkin olla epämukavaa lemmikillesi ja tehdä sen olon huonoksi. Pidä huolta koirasi hygieniasta ja anna sille aikaa levätä, jotta se voi parantua nopeasti ja tervehtyä täysin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *