keuhkot kipeät flunssa

By | 25 toukokuun, 2023

Flunssan yleinen oire on kurkkukipu ja nenän tukkoisuus. Mutta joissakin tapauksissa flunssa voi aiheuttaa myös keuhkojen kipua.

Keuhkojen kipu flunssassa voi johtua useista syistä. Flunssan aikana keuhkoputkien limakalvoissa saattaa tapahtua tulehdusreaktio, joka saa aikaan kivun tunteen. Tulehdusreaktio voi johtua flunssaviruksesta tai bakteerista, joka saattaa liittyä flunssaan.

Keuhkojen kipua voi myös aiheuttaa flunssan yskä. Yskiminen voi ärtyttää keuhkoputkien limakalvoja ja aiheuttaa kipua. Lisäksi keuhkojen kipu voi johtua lihaskivuista, jotka aiheutuvat flunssan aiheuttamasta yleisestä kiputilasta.

Jos keuhkojen kipu on voimakasta tai kestää pitkään, se voi olla merkki vakavammasta tilasta. Tällöin on syytä hakeutua lääkärin arvioon. Keuhkokuume on sairaus, joka voi ilmetä flunssan jälkitautina ja aiheuttaa voimakasta keuhkojen kipua.

Keuhkojen kivun hoito flunssassa riippuu sen aiheuttajasta. Jos kipu johtuu keuhkoputkien tulehduksesta, tulehduskipulääkkeet voivat auttaa lievittämään oireita. Kylmähoito, kuten jääpussin käyttö, voi myös auttaa vähentämään kipua.

Flunssan yskä voi myös olla hoidettavissa, jolloin keuhkojen kipu lievittyy. Yskää voi hoitaa esimerkiksi yskänlääkkeillä tai limaa irrottavilla lääkkeillä.

Flunssan ehkäisy on paras tapa estää keuhkojen kivun ilmeneminen flunssan aikana. Käsien pesu, flunssarokote ja flunssan välttäminen ovat kaikki keinoja ehkäistä flunssaa. Jos flunssa iskee, on tärkeää levätä ja juoda paljon nesteitä, jotta välttyy komplikaatioilta, kuten keuhkokuumeelta.

Kaiken kaikkiaan keuhkojen kipu flunssassa on yleinen oire, joka esiintyy usein flunssan yskän ja tulehduksen seurauksena. Oireiden hoito ja ennaltaehkäisy ovat tärkeitä keinoja välttää vakavampia komplikaatioita, kuten keuhkokuumetta, ja selvitä flunssasta mahdollisimman pian.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *