keittiön hanasta ei tule kylmää vettä

By | 25 toukokuun, 2023

Keittiön hana on yksi kodin tärkeimmistä vesipisteistä, ja sen toimimattomuus voi aiheuttaa suuria ongelmia kotitalouden arjessa. Eräs yleinen ongelma keittiön hanassa on se, ettei siitä tule kylmää vettä. Tämä voi johtua monista eri syistä, ja niiden selvittäminen vaatii usein ammattilaisen apua.

Ensin on tärkeää tarkistaa, että hanan molemmat vipumekanismit ovat oikeassa asennossa. Jos kääntää vain kuumaa vettä kuljettavaa vipua, hanasta ei tietenkään tule kylmää vettä. Jos vipujen asento on oikea, on syytä tarkistaa, onko kylmän veden venttiili suljettu tai rikki. Kylmän veden venttiili voi löytyä hanan alta, tai se voi olla erillisenä venttiilinä esimerkiksi keittiön kaapiston sisällä. Jos kylmän veden venttiili on rikki, on aika kutsua putkimies paikalle.

Toinen mahdollinen syy ongelmaan voi olla hanan sisällä oleva kalkki, joka estää veden kulkua. Kalkki voi kertyä hanan sisällä olevaan siivilään tai säätöventtiileihin, mikä voi estää kylmän veden kulkua. Kalkin poistaminen vaatii yleensä hanan purkamista ja puhdistamista. Tämäkin on työ, joka kannattaa jättää ammattilaisen käsiin.

Kylmän veden puuttuminen hanasta voi myös johtua vedentulon paineen puutteesta. Jos talossa on liian vähän vesisäiliötä, se voi vaikuttaa paineeseen ja siten myös veden virtaukseen. Jos tällainen ongelma ilmenee vain keittiön hanassa, syynä voi olla esimerkiksi ylipitkä ja/tai kapea putkisto. Tässä tapauksessa putket on hyvä tarkistaa ja tarvittaessa korjata ammattilaisen avulla.

Joskus hanan läheisyydessä olevat rakenteet, kuten putket tai johdot, voivat häiritä veden kulkua ja näin ollen vaikeuttaa kylmän veden virtausta hanasta. Tässä tapauksessa ongelman korjaaminen voi vaatia ammattimiehen apua, sillä kaivaminen ja rakenteiden muuttaminen on monesti välttämätöntä.

On tärkeää huomata, että keittiön hanan vianmääritys ja korjaus vaatii yleensä ammattilaisen apua. Vaikka ongelma saattaisikin tuntua aluksi yksinkertaiselta, voi sen korjaaminen olla monimutkaista ja vaarallista, jos siihen ei ole tarvittavaa osaamista tai välineistöä. Ammattilaisten avulla voi välttyä turhilta vahingoilta ja säästää itselleen arvokasta aikaa ja vaivaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *