kananmunat kylmään veteen

By | 8 huhtikuun, 2023

Kananmunat ovat monen keittiön perusruoka-aineita. Valmistustavoista löytyy monia erilaisia vaihtoehtoja, mutta yksi yleisimmistä tavoista on keittää kananmunat koviksi tai pehmeiksi. Tässä artikkelissa käsitellään erityisesti kananmunien keittämistä kylmässä vedessä.

Kananmunien keittäminen kylmässä vedessä on helppo ja nopea tapa saada kananmunat kypsiksi. Tämä menetelmä toimii samaan tapaan riippumatta siitä, keitetäänkö kananmunat liedellä vai mikroaaltouunissa.

Miksi kannattaa keittää kananmunat kylmässä vedessä?

Monet käyttävät kananmunien keittämiseen kiehuvaa vettä, mutta tämä on yleensä turhaa. Kylmässä vedessä keittäminen kestää hieman kauemmin, mutta se vähentää munien halkeilua.

Jos kananmunat heitetään kiehuvaan veteen, lämpötilanmuutos tapahtuu liian nopeasti ja munien rakenne voi vaurioitua. Tämä voi johtaa kananmunien halkeamiseen tai jopa rikkoutumiseen, mikä tekee kananmunista käyttökelvottomia. Kylmän veden käyttäminen antaa kananmunien ja veden lämmetä hitaasti yhdessä, mikä tekee kananmunien keittämisestä hellävaraista sekä estää halkeilua.

Kuinka kananmunat keitetään kylmässä vedessä?

Kananmunien keittäminen kylmässä vedessä on yksinkertaista. Tarvitset vain tarpeeksi isoja kattiloita, kananmunia ja riittävästi kylmää vettä.

Ohjeet:

1. Laita kananmunat kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä niin, että kananmunat peittyvät veden alle noin senttimetrin verran.

2. Laita kattila liedelle keskilämmölle ja odota, että vesi alkaa kiehua.

3. Kun vesi kiehuu, poista kattila liedeltä tai laske lämpötilaa niin, että vesi ei enää kiehu.

4. Peitä kattila kannella ja anna kananmunien kypsyä halutun ajan, yleensä noin 8–12 minuuttia. Pehmeäksi keitettyjä kananmunia voi keittää vähemmän aikaa.

5. Kun kananmunat ovat kypsiä, kaada vesi pois kattilasta.

6. Huuhtele kananmunat kylmällä vedellä tai laita ne jääkylmään veteen muutaman minuutin ajaksi.

Kananmunien keittäminen kylmässä vedessä on helppo tapa saada kananmunat kypsiksi ilman, että ne hajoavat keittämisen aikana. Tämä menetelmä soveltuu erityisen hyvin pehmeäksi keitetyille kananmunille, joissa halutaan säilyttää keltuaisen juoksevuus. Mukavaa ruoanlaittoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *