ilmalämpöpumppu puhaltaa kylmää

By | 27 huhtikuun, 2023

Ilmalämpöpumput ovat käteviä laitteita, jotka tarjoavat energiatehokkaan ja ympäristöystävällisen tavan lämmittää tai viilentää kotia. Kuitenkin joskus ilmalämpöpumppu voi alkaa puhaltaa kylmää ilmaa, mikä voi olla pettymys kylmempinä kuukausina. Tässä artikkelissa käsitellään syitä sille, miksi ilmalämpöpumppu voi puhaltaa kylmää ilmaa ja miten tilanteen voi korjata.

Syyt kylmän ilman puhaltamiseen

Yksi yleisimmistä syistä sille, miksi ilmalämpöpumppu voi puhaltaa kylmää ilmaa, on säätöjen virheellinen asetus. Ilmalämpöpumpun sisällä on Sähköinen paisuntaventtiili (EXPV), joka säätää jäännösrasvan määrää järjestelmässä ja siten säätää järjestelmän painetta. Jos laitteen säädöt on asetettu turhan alhaisiksi, ilmalämpöpumppu alkaa puhaltaa kylmää ilmaa.

Vikaantunut termostaatti tai muu komponentti voi johtaa myös siihen, että ilmalämpöpumppu puhaltaa kylmää ilmaa. Tällöin ilmalämpöpumpun ohjausjärjestelmä ei havaitse tarkasti huoneenlämpötilaa ja voi yrittää pitää huoneen kuumana, vaikka sisäilma on jo lämmin. Tällainen käyttö häiritsee järjestelmän toimintaa ja voi johtaa kylmän ilman puhalta- miseen.

Kytkentävirheet ovat toinen yleinen syy, miksi ilmalämpöpumppu voi puhaltaa kylmää ilmaa. Huoneessa oleva lämpötila- anturi voi olla yhteydessä ilmalämpöpumpun ulkoyksikköön, josta se lähettää tiedot siitä, miten järjestelmän on toimittava. Jos nämä kaapelit ovat rikki tai niissä on huono kosketus, anturi ei pysty välittämään tarkkoja tietoja ulkoyksikälle, mikä voi johtaa kylmän ilman puhaltamiseen.

Kuinka vian voi korjata?

Jos ilmalämpöpumppu puhaltaa kylmää ilmaa, ensimmäinen askel on tarkistaa, onko laitteen säädöt oikein asetettu. Jos näyttäisi siltä, että säädöt ovat virheellisiä, niiden käsikirjan ohjeiden mukaan on muutettava niitä oikeaan suuntaan. Toinen askel on tarkistaa, onko lämpötila- anturin kaapelissa mahdollisia virheitä tai vaurioita. Jos kaapelit ovat kunnossa, mutta laite edelleen puh- altaa kylmää ilmaa, on viisainta pyytää koulutetun teknikon apua.

Useimmat laitteen valmistajat tarjoavat huoltopalveluil- laan tukea, joka kattaa tällaisen ongelman ratkaisemisen. VAROITUS: älä yritä korjata ilmalämpöpumppua itse, jos et ole siihen koulutettu. Laite on monimutkainen, ja se voi sisältää jännitteisiä osia, jotka voivat aiheuttaa vaaroja, ellei niitä käsitellä oikein.

Johtopäätös

Ilmalämpöpumpun puhaltaessa kylmää ilmaa, kyseessä saattaa olla käyttäjän tekemä asetusvirhe, rikkoutunut komponentti tai kytkentävirhe. On tärkeää noudattaa kellon ympäri toimivaa korjauspalvelua, jos ilmalämpöpumppu vaatii korjaamista, eikä yrittää korjata laitetta itse. Korjauksen viivästyminen saattaa johtaa korkeampiin korjauskustannuksiin, joten on tärkeää puuttua asiaan mahdollisimman nopeasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *