ilmalämpöpumppu ei puhalla kylmää

By | 20 huhtikuun, 2023

Ilmalämpöpumppu on ympäri vuoden loistava tapa pitää huoneilma mukavan lämpöisenä tai viileänä. Laite siirtää lämpöä ilmasta toiseen, joten sen toiminta perustuu ilmanvaihtoon. Jos ilmalämpöpumppu ei puhalla kylmää, syy tähän voi olla moninaista.

Ensimmäinen asia, joka tulee tarkistaa, on ilman suodatin. Ilmanvaihtojärjestelmän likaantuminen voi estää ilman virtausta ja vähentää jäähdytystehoa. Suodattimen vaihtaminen tai puhdistaminen on helppo tapa selvittää tämä ongelma. Suodattimen tarkastus tulisi suorittaa säännöllisesti, uuden suodattimen vaihdot suositellaan tehtävän noin kerran kuussa.

Toinen syy voi johtua kylmäaineen vuodosta lämpöpumpussa. Tämä johtaa kylmäaineen vähentymiseen, mikä vaikuttaa pumppauksen kykyyn siirtää lämpöä. Kylmäaineen vuodot voivat johtua kulumisesta, viallisesta kylmäaineputkesta tai muista tekijöistä. Jos ilmalämpöpumpun kylmäaineessa on vuoto, sitä ei voi korvata itse, vaan siihen tulisi ottaa yhteyttä ammattilaiseen.

Kolmas syy voi olla kompressorivika. Kompressori on laitteen sydän, joka pumppaa kylmäaineen lämpöä siirtämällä sen höyrystimestä kondensaattoriin. Jos kompressori on epäkunnossa, ilmalämpöpumppu ei toimi oikein. Yleisin syy havaita kompressorivika, on laitteen jatkuva käynti, ilman että lämmöntuotto toimii. Kompressorivian korjaus vaatii usein ammattilaisen apua.

Neljäs syy voisi olla huoneenlämpötila. Lämpöpumppu suunniteltiin jäähdyttämään huoneenlämpötilaa tiettyyn pisteeseen, ja tämä piste voi olla erilainen eri ilmalämpöpumpuissa. Huoneen lämpötila saattaa olla alle pumpun sallitun jäähdytystehon, joka on esimerkiksi +18 astetta. Tässä tilanteessa ilmalämpöpumppu ei pysty pudottamaan huoneen lämpötilaa enempää.

Nämä ovat yleisimmät syyt ilmalämpöpumpun kyvyttömyyteen tuottaa kylmää ilmaa. Jos ongelma on syvempi kuin huoneenlämpötila tai likainen suodatin, ota yhteyttä ammattilaiseen. Pumppu lakkaa toimimasta kokonaan, jos sen suodatin on puhdistamatta pitkään aikaan ja jatkaa laitteen käyttöä on riskin ottamista. Tehokas ja toimiva ilmalämpöpumppu pitää huoneen ilman raikkaana ja mukavan viileänä, kun sitä tarvitaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *