hyviä kylmiä ruokia

By | 23 toukokuun, 2023

Kyseessä on kesän paras aika, jolloin aurinko paistaa kuumasti ja kaikkein paras ratkaisu ruokahalun tyydyttämiseen on tarjolla olevat kylmät ruoat. Kylmät ruoat ovat mukavia ja helppoja ruokia jotka ovat helposti valmistettavissa, lisäksi ne tarjoavat virkistävää helpotusta kuumana päivänä. Tässä artikkelissa tarkastellaan hyviä kylmiä ruokia, jotka ovat herkullisia ja houkuttelevia kesäkauteen.

1. Salaatit: Värikäs hedelmä ja kasvis salaatti, jossa on runsaasti ravinteita, on erinomainen valinta kuumana päivänä. Salaatteihin voi lisätä proteiinia kuten kanaa, kalkkunaa, katkarapuja tai kikherneitä, jotka antavat lisätäytettä. Salaatin maustaminen öljy- ja etikkapohjaisilla kastikkeilla vie sen maku seuraavalle tasolle.

2. Kylmä keitto: Gazpacho ja kylmä kurpitsakeitto ovat suositeltavia kylmiä keittoja lämpimänä päivänä. Gazpacho on espanjalainen keitto, joka koostuu tomaateista, kurkusta, paprikasta, sipulista, valkosipulista ja leivästä. Se tarjoillaan kylmänä ja on loistava jälkiruoka tai välipala.

3. Sashimi: Japanilainen sashimi on toinen suositeltava kylmä ruoka. Se on erilainen kuin sushi, sillä sashimi tarjoillaan vain raakana kalana. Sashimiin voi käyttää esimerkiksi lohta, tonnikalaa, mertähtiä ja meritursas.

4. Bataattisipsit: Bataattisipsit ovat terveellisempi valinta perunalastujen sijaan. Bataattisipsien ravintosisältö on runsaampaa ja ne ovatkin hyvä hiilihydraattien lähde. Ne voidaan valmistaa uunissa leivinpaperilla päällystetyllä pellillä ja tarjoilla esimerkiksi hummuksen sekä muiden kasvisten kera.

5. Jäiset hedelmät ja marjat: Jäiset hedelmät ja marjat toimivat myös kylmänä välipalana. Kokeile esimerkivksi pakastaa viinirypäleitä tai vesimelonia kuumana päivänä. Ne pysyvät koko päivän raikkaina ja ovat loistavaa lisäarvoa ruokavalioon.

Yhteenvetona voidaan todeta että kylmät ruoat ovat loistava välipala tai kevyt ateria lämpiminä päivinä. Tässä artikkelissa on esitelty muutamia hyviä kylmiä ruokia, joihin voit tutustua. Muista kuitenkin muokata ruoat oman makusi mukaan ja lisätä niihin omat suosikkisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *