hengitys rohisee flunssa

By | 28 huhtikuun, 2023

Hengitys rohisee flunssassa – mitä se tarkoittaa?

Flunssa on yleinen virussairaus, joka vaikuttaa hengityselimiin. Se aiheuttaa tukkoisuutta nenässä ja rinnassa sekä usein yskää ja kurkkukipua. Flunssa voi myös aiheuttaa hengityksen rohinan.

Hengityksen rohinan tunnistaa helposti, sillä se kuulostaa kuivalta tai kostealta rohinalta, joka tapahtuu hengityksen aikana. Rohinasta voi tulla erityisen voimakas, kun henkilö yrittää hengittää syvään.

Hengityksen rohinan syynä flunssassa on yleensä liman kertyminen hengitysteihin. Tämä lima voi olla selkeää, valkoista tai keltaista. Liman kertymisen seurauksena hengitysteiden läpäisevyys voi heikentyä, mikä johtaa hengityksen rohinaan.

Hengityksen rohinan voi hoitaa helposti itse kotona. Yksi tapa hoitaa rohinan on käyttää höyryhengitystä. Tämä auttaa poistamaan limaa hengitysteistä ja parantaa hengityksen tukkoisuutta. Höyryhengitys voidaan tehdä käyttäen esimerkiksi höyryhengityslaitetta tai kattilaa kuumalla vedellä, johon lisätään muutama tippa eteeristä öljyä.

Toinen keino hoitaa hengityksen rohinan on käyttää limaa irrottavia lääkkeitä, kuten esimerkiksi tärkeää ainetta sisältävää guaifenesiinia. Nämä lääkkeet auttavat irrottamaan limaa hengitysteistä ja helpottavat hengityksen tukkoisuutta.

Jos flunssan yhteydessä esiintyy kuumetta, päänsärkyä tai muita oireita, on tärkeää ottaa yhteys lääkäriin. Lääkäri pystyy määrittämään hengityselinten tilan ja mahdollisen hoitotarpeen.

Hengityksen rohina flunssassa on yleinen oire, jota voi hoitaa kotikonstein tai lääkärin ohjeiden mukaan. Lepo, riittävä nesteytys ja oikeanlainen hoito auttavat pääsemään nopeasti eroon rohinasta ja ehkäisemään komplikaatioita flunssan aikana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *