helppo kylmä kastike kalalle

By | 5 toukokuun, 2023

Kala on monelle suomalaiselle tärkeä osa ruokavaliota, mutta sen kanssa sopivan kastikkeen keittäminen voi tuottaa vaikeuksia. Kylmät kastikkeet ovatnistä tähän hyvä vaihtoehto, sillä ne ovat helppoja valmistaa ja sopivat hyvin erilaisille kaloille.

Yksi helppo kylmä kastike kalalle on sitruunaöljykastike. Kastikkeen valmistukseen tarvitset vain hyvälaatuista oliiviöljyä, sitruunan mehua, suolaa ja pippuria. Aloita sekoittamalla 1/3 osa sitruunan mehua sekä 2/3 osaa oliiviöljyä keskenään. Mausta kastike suolalla ja pippurilla oman maun mukaan. Voit myös lisätä kastikkeeseen hienonnettua persiljaa tai tilliä antamaan sille lisää makua.

Toinen helppo kylmä kastike kalalle on kermaviilikastike. Tähän tarvitset vain kermaviiliä, suolaa, pippuria, sitruunan mehua ja halutessasi ripauksen tuoretta tilliä tai ruohosipulia. Sekoita kermaviiliin 1–2 ruokalusikallista sitruunan mehua, mausta suolalla ja pippurilla ja lisää lopuksi hienonnettua tilliä tai ruohosipulia.

Jos haluat kastikkeesta hieman tuhdimman, voit keittää siihen vaikka perunaa tai porkkanaa. Tällainen fooramilla valmistettu kastike sopii erityisesti pehmeämmille kaloille, kuten lohelle ja siialle.

Kylmät kastikkeet sopivat myös erinomaisesti esimerkiksi salaatinkastikkeeksi. Niitä voi varioida maun mukaan käyttäen esimerkiksi jogurttia, erilaisia etikkoja tai erilaisia suolaisia kastikkeita.

Yhdistele rohkeasti erilaisia ainesosia ja löydä oma suosikki kastikkeesi kalan kanssa. Helpon ja nopean kylmän kastikkeen avulla kalan tarjoilu onnistuu vaivattomasti ja maukkaasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *