flunssa verenpaine

By | 5 toukokuun, 2023

Flunssa ja korkea verenpaine – Näin hoidat flunssaa turvallisesti

Flunssa on yleinen viruksen aiheuttama hengitystieinfektio, joka iskee usein talvisaikaan. Usein flunssa kestää vain muutaman päivän, mutta välillä se voi kestää pidempään ja pahimmillaan johtaa vakavampiin komplikaatioihin, kuten keuhkokuumeeseen tai keuhkoputkentulehdukseen. Flunssan aikana on tärkeää seurata hyvinvointiaan erityisen tarkasti, sillä flunssa voi aiheuttaa vaikutuksia myös verenpaineeseen.

Flunssan vaikutus verenpaineeseen

Flunssan aikana kehon valkosolut taistelevat virusta vastaan, mikä voi johtaa tulehdukseen ja verenpaineen nousuun. Flunssan aikana kannattaakin seurata verenpainetasoja erityisen tarkasti, sillä korkea verenpaine lisää riskiä sairastua vakavampiin komplikaatioihin, kuten sydänkohtaukseen tai aivohalvaukseen.

Miten flunssaa kannattaa hoitaa verenpaine huomioiden?

Flunssan hoidossa on tärkeää huomioida myös mahdollinen korkea verenpaine. Flunssan aikana kannattaa noudattaa terveellisiä elämäntapoja, kuten välttää tupakointia ja alkoholin käyttöä, syödä terveellisesti ja monipuolisesti sekä liikkua kohtuullisesti. Verenpaineen tarkkailu ja lääkityksen noudattaminen ovat myös tärkeää flunssan aikana. Lisäksi flunssan oireiden lievittämiseen voi käyttää turvallisesti apteekista saatavia flunssalääkkeitä, kuten parasetamolia, ibuprofeenia tai aspiriinia.

Flunssalääkkeiden käyttö

Kun flunssa iskee, olo voi olla tukkoinen, kurkkukipuinen ja kuumeinen – pelkkä ajatuskin lääkkeiden hakemisesta apteekista voi tuntua raskaalta. Flunssalääkkeiden käyttöä kannattaa kuitenkin harkita, sillä lääkkeen avulla voi lievittää flunssan oireita ja nopeuttaa paranemista. Ennen lääkkeen käyttöä kannattaa aina kuitenkin lukea huolellisesti pakkausseloste ja varmistaa, onko lääke sopiva omille terveydestä ja tarvittaessa keskustella lääkärin kanssa.

Yhteenveto

Flunssa voi aiheuttaa verenpaineen nousua, mikä lisää riskiä sairastua vakaviin komplikaatioihin, kuten sydänkohtaukseen tai aivohalvaukseen. Flunssan aikana onkin tärkeää toteuttaa terveellisiä elämäntapoja ja seurata verenpainetasoja tarkasti. Flunssan oireiden lievittämiseen voi käyttää turvallisesti apteekista saatavia flunssalääkkeitä, kuten parasetamolia, ibuprofeenia tai aspiriinia. Ennen lääkkeen käyttöä kannattaa kuitenkin aina lukea huolellisesti pakkausseloste ja varmistaa, onko lääke sopiva omalle terveydelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *