flunssa vauvalla

By | 5 toukokuun, 2023

Flunssa vauvalla on melko yleinen vaiva, joka muun muassa johtuu vauvan heikosta vastustuskyvystä taudinaiheuttajia vastaan. Vauvoilla flunssa voi olla vaarallinen, sillä se voi aiheuttaa hengitysvaikeuksia ja heikentää vauvan yleistä hyvinvointia.

Flunssan oireet vauvalla voivat vaihdella yksilöllisesti, mutta yleisimmin se ilmoittaa itsestään kuumeena, nuhana, yskänä ja tukkoisuutena. Vauvan ollessa taudin kourissa hän saattaa olla erittäin väsynyt, itkuinen ja kiukkuinen. Jos vauva ei ole vielä aloittanut kiinteiden ruokien syömistä, hän saattaa myös olla ruokahaluttomampi kuin yleensä.

Flunssan hoito vauvalla on haastavaa, sillä vauvoille ei voida antaa samaa lääkettä kuin aikuisille tai vanhemmille lapsille. Vauvaa voidaan auttaa esimerkiksi höyryhengityksellä ja nenän tukkoisuutta voi helpottaa tiputtamalla suolaliuosta nenään. Vauvan tulee myös levätä ja juoda paljon nestettä.

Flunssan ehkäisyssä tärkeintä on huolehtia käsien puhtaudesta ja välttää tartunnan saanutta henkilöä. Tämä on erityisen tärkeää silloin, kun vauva ei ole vielä saanut rokotuksia tai hänen vastustuskykynsä on heikko.

Jos vauvan flunssan oireet eivät helpota muutaman päivän kuluessa, on syytä ottaa yhteyttä lääkäriin. Varsinkin pienillä vauvoilla flunssa voi olla hyvin vakava tauti ja nopea lääkärin hoito voi olla tarpeen.

Flunssa vauvalla voi olla stressaavaa sekä vanhemmille että vauvalle. On tärkeää muistaa, että flunssa laukeaa yleensä itsestään muutaman päivän kuluessa ja että vauvan huolellinen hoito voi auttaa häntä selviämään taudista nopeammin. On myös tärkeää muistaa, että flunssan ehkäisy on paras tapa varmistaa vauvan terveenä pysyminen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *