flunssa vai korona

By | 11 toukokuun, 2023

Flunssa vai korona – Miten erottaa oireet?

Kun flunssa ja koronavirus leviävät, on helppo sekoittaa niiden oireet. Sekä flunssassa että COVID-19: ssa on kuume, yskä ja väsymys. Kuitenkin, on joitain erityisiä oireita, jotka erottavat nämä kaksi sairautta.

Korona

Koronan tartuntoja on raportoitu ympäri maailmaa, ja se on levinnyt nopeasti. Vaikka jotkut ihmiset ovat oireettomia, toisille COVID-19 voi olla hengenvaarallinen. Koronan pääasialliset oireet ovat:

– Kuume
– Yskä
– Hengenahdistus tai hengitysvaikeudet
– Lihas- ja nivelkivut
– Päänsärky
– Väsymys
– Kurkkukipu
– Uupumus

Koronavirus kestää 2–14 päivää, joten jos oireet eivät helpota tämän ajanjakson jälkeen, on todennäköistä, että kyseessä on koronavirus. Koska virus on erittäin tarttuva, on tärkeää pysyä kotona, jos sinulla epäillään tartuntaa.

Flunssa

Flunssa on yleensä lievempi kuin koronavirus, mutta se voi olla erittäin epämiellyttävä. Flunssaa levittää influenssavirukset, ja se voi olla hengenvaarallinen vanhemmille ihmisille tai niille, joilla on heikentynyt immuunijärjestelmä. Flunssan tärkeimmät oireet ovat:

– Kuume
– Yskä
– Nuha
– Kurkkukipu
– Väsymys
– Päänsärky
– Lihas- ja nivelkivut

Flunssan oireet kestävät yleensä noin viikon, mutta niitä voi esiintyä jopa kahden viikon ajan. Kiinnitä huomiota erityisiin flunssan oireisiin, kuten silmien punoitukseen tai kipuun, joka tapahtuu lihaksen tai silmän takana. Tämä voi olla merkki influenssaviruksen vakavammasta tyyppisestä infektiosta.

Miten erottaa flunssan ja koronaviruksen oireet?

Jos epäilet tartuntaa, tärkeintä on pysyä rauhallisena. Jos sinulla on jokin tärkeimmistä oireista, kuten kuume, yskä tai hengenahdistus, ota yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen. Hän voi neuvoa sinua tarvittavista toimista, jotka sinun on toteutettava.

Flunssa ja koronavirus ovat erilaisia sairauksia, mutta ne voivat olla hengenvaarallisia, jos ne jäävät hoitamatta. Pysy kotona, jos sinulla on oireita, ja noudata terveydenhuollon ohjeita. Pese käsiäsi usein ja vältä koskemasta kasvojasi, ja ota yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen, jos sinulla on oireita tai epäilet altistumista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *