flunssa sydämen tykytys

By | 23 toukokuun, 2023

Flunssa on yleinen ylähengitystieinfektio, johon liittyy usein kurkkukipua, nenän tukkoisuutta, yskää ja kuumeilua. Vaikka flunssa on yleensä harmillinen mutta vaaraton sairaus, se saattaa joissakin tapauksissa aiheuttaa myös sydämen tykytystä.

Sydämen tykytys tarkoittaa sydämen epäsäännöllistä toimintaa, jossa sydän lyö nopeammin tai epätasaisemmin kuin normaalisti. Sydämen tykytys voi tuntua esimerkiksi sydämen kohdalla rytmihäiriöinä, lisääntyneenä sykkeenä, hikoiluna ja huimauksena.

Flunssa voi aiheuttaa sydämen tykytystä usealla eri tavalla. Yksi yleisimmistä syistä on flunssan aiheuttama tulehdusreaktio, joka voi vaikuttaa sydämen toimintaan. Tulehdusreaktio voi aiheuttaa sydämen kalvojen turpoamista ja sydänlihaksen tulehdusta, joka heikentää sydämen toimintaa ja aiheuttaa sydämen tykytystä.

Toinen mahdollinen syy on flunssan aiheuttama nestehukka. Nestehukka voi supistaa verisuonia ja lisätä sydämen rasitusta, mikä voi johtaa sydämen rytmihäiriöihin ja sydämen tykyttelyyn.

Lisäksi flunssa voi johtaa keuhkoputkentulehduksen tai keuhkokuumeen kaltaisiin komplikaatioihin, jotka voivat heikentää sydämen toimintaa ja aiheuttaa sydämen tykytystä. Komplikaatioiden riski kasvaa erityisesti silloin, kun flunssaa ei hoideta asianmukaisesti.

Mikäli flunssan aikana havaitset sydämen tykytystä tai muita sydänoireita, on tärkeää hakeutua lääkärin hoitoon. Lääkäri voi arvioida sydämen tilan ja määrätä tarvittavan hoidon, joka voi sisältää esimerkiksi lepoa, nesteytystä ja lääkitystä.

Flunssan ehkäiseminen on tärkeää sydämen terveyden kannalta. Flunssan voi ehkäistä esimerkiksi hyvällä käsihygienialla, rokotuksilla, riittävällä lepoajalla ja terveellisillä elämäntavoilla. Mikäli flunssan oireet kuitenkin puhkeavat, on tärkeää hoitaa niitä asianmukaisesti ja seurata sydämen tilaa mahdollisten oireiden varalta.

Yhteenvetona voidaan todeta, että flunssa voi aiheuttaa sydämen tykytystä usealla eri tavalla. Sydämen tykytysten havaitseminen flunssan aikana on syy hakea lääkärin hoitoa. Flunssan ehkäisy on tärkeää sydämen terveyden kannalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *