flunssa silmätulehdus

By | 12 huhtikuun, 2023

Flunssa ja silmätulehdus ovat kaksi yleistä vaivaa, jotka usein esiintyvät samanaikaisesti. Flunssa on yleinen virustauti, joka vaikuttaa ylempien hengitysteiden alueeseen, kuten nenään, kurkkuun ja keuhkoihin. Silmätulehdus puolestaan voi johtua monista eri syistä, mutta yleisin syy on bakteerien tai virusten aiheuttama infektio. Tässä artikkelissa käsitellään flunssan ja silmätulehduksen yhteenliittymää.

Flunssan ja silmätulehduksen oireet

Flunssaan liittyy tyypillisesti oireita kuten nuha, yskä, kurkkukipu ja kuume. Silmätulehdukseen liittyy yleensä punaisia ja kutisevia silmiä, jotka saattavat vuotaa tai erittää eritettä. Silmät voivat tuntua myös aralta ja turvoksilta.

Miksi flunssa ja silmätulehdus esiintyvät usein yhdessä?

Flunssavirukset voivat levitä silmiin ja aiheuttaa silmätulehduksen. Tämä tapahtuu yleensä silloin, kun flunssan aiheuttama virus leviää käsiin tai nenään ja sen jälkeen kosketetaan silmiä. Silmätulehdus voi myös olla seurausta flunssan aiheuttaman immuniteetin heikentymisestä.

Flunssan ja silmätulehduksen hoitaminen

Flunssan ja silmätulehduksen hoitaminen riippuu niiden aiheuttajasta. Flunssan hoitoon ei ole tehokasta lääkettä, mutta oireita voidaan helpottaa esimerkiksi käyttämällä särkylääkkeitä ja kuumetta alentavia lääkkeitä. Silmätulehduksen hoitoon voidaan käyttää paikallisia silmätippoja, jotka lievittävät oireita ja tappavat bakteereja tai viruksia, jotka aiheuttavat tulehdusta.

Ennaltaehkäisy

Flunssan ja silmätulehduksen aiheuttajat leviävät helposti ihmisten välillä, joten niiden estäminen voi olla haasteellista. Tärkeimmät ennaltaehkäisevät toimenpiteet ovat käsi-, yskimis- ja aivastamishygienia. Silmätulehduksen estämiseksi on suositeltavaa välttää koskettelemasta silmiä likaisilla käsillä ja välttää kosketusta silmiin sairaiden ihmisten läheisyydessä.

Yhteenveto

Flunssa ja silmätulehdus ovat yleisiä infektioita, jotka esiintyvät usein samanaikaisesti. Flunssa voi altistaa silmätulehdukselle, mutta viruksen ja bakteerien aiheuttamia silmätulehduksia voidaan hoitaa paikallisilla silmälääketuotteilla. Ennaltaehkäisevät toimenpiteet, kuten käsien pesu ja yskimishygienia, voivat auttaa ehkäisemään flunssan ja silmätulehduksen leviämistä. Ota yhteyttä lääkäriin, jos flunssan ja silmätulehduksen oireet jatkuvat pitkään tai pahenevat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *