flunssa silmät rähmii

By | 4 toukokuun, 2023

Flunssa on yleinen ja ärsyttävä sairaus, joka aiheuttaa monia oireita, kuten yskää, nenän tukkoisuutta ja kuumetta. Yksi yleinen flunssan oire on myös silmien rähmiminen. Tämä on luonnollinen reaktio kehon taistellessa virusinfektiota vastaan.

Flunssan aiheuttama silmän rähmiminen ei aiheuta yleensä vakavia ongelmia, mutta se voi olla ärsyttävää ja hankaloittaa näköä. Silmät voivat tuntua vetisiltä, punaisilta ja ikäviltä. Tämä johtuu siitä, että flunssa voimistaa kehon limakalvojen tuotantoa, mukaan lukien silmien limakalvoilla. Tämä puolestaan ​​voi johtaa siihen, että silmät rähmivät.

Onneksi flunssan aiheuttamat silmän oireet voivat useimmissa tapauksissa helpottua kotihoidolla. Ensinnäkin on tärkeää pitää silmät puhtaina ja kuivata rähmä pois säännöllisesti. Voit käyttää puhdasta, kosteaa pyyhettä tai silmämeikinpoistoainetta poistaaksesi ylimääräisen liman. Vältä koskettamasta silmiäsi liikaa, koska tämä voi lisätä infektioriskiä.

Lisäksi voit käyttää silmätippoja lievittääksesi silmien kuivumista ja ärsytystä. Silmätipat sisältävät kosteutta sitovia aineita, jotka voivat helpottaa silmien oloa. On kuitenkin tärkeää olla käyttämättä silmätippoja liian usein, koska ne voivat itse asiassa pahentaa tilannetta ja aiheuttaa silmien ärsytystä.

Jos silmien rähmiminen jatkuu pitkään flunssan jälkeen, tai jos silmät ovat edelleen punaisia ​​ja erittävät limaa, sinun kannattaa hakeutua lääkärin hoitoon. Tämä saattaa viitata silmätulehdukseen, joka vaatii lääkehoitoa. Samoin, jos sinulla on muita flunssan oireita, kuten kuumetta ja pään kipua, ja ne jatkuvat pidempään kuin tavallisesti, hakeudu lääkärin hoitoon.

Flunssan aiheuttama silmän rähmiminen on ärsyttävä, mutta yleensä se ei ole vakava. Muista pitää silmät puhtaina ja huolehtia hygieniasta flunssan aikana, jotta voit nopeasti toipua ja palata normaaliin elämään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *