flunssa silmäsärky

By | 22 toukokuun, 2023

Flunssa saattaa aiheuttaa silmäsärkyä ja muita silmäoireita, joita ei välttämättä ensimmäisenä liitetä flunssaan. Silmäsärky ja muut silmäoireet voivat vaikuttaa haitallisesti päivittäiseen elämään, mutta onneksi oireita voi hoitaa kotikonstein ja tarvittaessa myös lääkärin avulla.

Flunssan aiheuttamat silmäoireet

Flunssan aiheuttamia silmäoireita ovat muun muassa punoitus, silmien kutina ja roskantunne. Lisäksi flunssan yhteydessä silmät voivat ärtyä herkemmin, jolloin esimerkiksi savu, tuuli ja pöly voivat aiheuttaa lisää oireita.

Flunssan ja muiden hengitystieinfektioiden yhteydessä voi myös esiintyä sidekalvontulehdusta, joka ilmenee silmien punoituksena, rähmimisenä ja silmäluomien turvotuksena. Sidekalvontulehdusta voidaan hoitaa silmätipoilla, jotka lievittävät oireita ja auttavat tulehduksen paranemisessa.

Silmäsärky flunssan yhteydessä

Silmäsärky voi liittyä flunssan oireisiin, mutta se voi myös johtua esimerkiksi liian vähäisestä silmien lepoaikasta tai tietokonenäytön tuijottamisesta liian pitkään. Silmien rasitus altistaa silmäsärylle, joka voi tuntua paineena, pistelynä tai kiristävänä tunteena silmien ympärillä.

Silmäsärkyä voidaan hoitaa helposti kotikonstein. Lepo ja silmien kostuttaminen tippoja tai geelejä käyttäen auttavat lievittämään oireita. Lisäksi silmien hierominen kannattaa välttää, sillä se lisää silmien rasitusta ja saattaa pahentaa oireita.

Kun ottaa yhteyttä lääkäriin?

Mikäli flunssan yhteydessä ilmenee silmäoireiden ohella kuume ja hengitysvaikeuksia, tulee ottaa yhteyttä lääkäriin. Jos silmäoireet ovat voimakkaita eivätkä helpota kotikonstein, kannattaa myös hakeutua lääkärin vastaanotolle.

On tärkeää pitää huolta silmäterveydestään myös flunssan aikana. Oikeilla kotihoitokeinoilla ja tarvittaessa lääkärin avulla voidaan lievittää silmäoireita ja nopeuttaa paranemista. Silmien rasituksen välttäminen voi myös ehkäistä silmäsärkyä ja muita oireita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *