flunssa silmäkipu

By | 22 toukokuun, 2023

Flunssa on yleinen viruksen aiheuttama hengitystieinfektio, joka voi aiheuttaa erilaisia oireita. Yksi mahdollinen oire flunssassa on silmien kipu tai ärsytys. Silmäkipu flunssan yhteydessä voi johtua erilaisista syistä, ja sen hoito riippuu oireiden syystä.

Flunssan yhteydessä silmien kipu voi johtua esimerkiksi sidekalvotulehduksesta eli konjunktiviitista. Konjunktiviitti on yleinen tulehdussairaus, joka voi johtua erilaisista syistä, esimerkiksi bakteerien, virusten tai allergioiden aiheuttamista ärsytyksistä. Flunssassa konjunktiviitti voi johtua samasta viruksesta, joka aiheuttaa flunssan, tai se voi olla seurausta flunssan lievittämiseen käytetyistä silmätipoista tai muista lääkkeistä.

Konjuktiviitin oireisiin kuuluvat punoitus, ärsytys, vetistys, valonarkuus ja kutina. Jos silmäkipu johtuu konjunktiviitista, hoitona voidaan käyttää esimerkiksi silmätippoja tai -voiteita, joilla tulehdusta ja oireita hoidetaan. Jos konjunktiviitti on bakteeriperäinen, hoitoon voidaan käyttää myös antibioottia.

Toinen mahdollinen syy silmien kipuun flunssan yhteydessä voi olla pään sivuonteloiden tulehdus. Pään sivuontelot ovat ilmatäytteisiä onteloita, jotka voivat tulehtua bakteerien tai virusten aiheuttamasta infektiosta. Tulehtuneet sivuontelot voivat aiheuttaa myös silmien kipua, kun tulehdus aiheuttaa painetta silmäluomien alueella.

Jos silmien kipu flunssan yhteydessä johtuu pään sivuonteloiden tulehduksesta, hoitona käytetään yleensä flunssan oireita lievittäviä lääkkeitä, kuumetta alentavia lääkkeitä ja tarvittaessa suolaliuoksia nenän huuhteluun. Jos sivuontelotulehdus on erittäin voimakas, saattaa tarvita myös antibioottikuurin.

On tärkeää muistaa, että silmien kipu flunssan yhteydessä voi johtua myös muista syistä kuin konjunktiviitista tai sivuontelotulehduksesta. Jos oireet ovat voimakkaita tai ne jatkuvat pitkään, kannattaa ottaa yhteyttä lääkäriin. Lääkäri voi tarvittaessa tutkia silmät tarkemmin ja määrätä tarvittavan hoidon oireiden syystä riippuen.

Flunssan oireiden hoidossa on tärkeää levätä riittävästi, juoda paljon nesteitä ja käyttää tarvittaessa flunssan oireisiin tarkoitettuja lääkkeitä. Silmien kivun hoitaminen onnistuu yleisimmin apteekista saatavilla silmätipoilla tai -voiteilla. Jos oireet ovat voimakkaita tai pitkäkestoisia, lääkäriin kannattaa ottaa yhteyttä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *