flunssa sauna

By | 6 huhtikuun, 2023

Flunssa on yleinen sairaus, joka aiheuttaa usein kuumetta, nenän tukkoisuutta ja yskää. Sauna on yksi suomalaisista perinteistä hoitomuodoista flunssan oireiden lievittämiseen.

Saunan lämpö parantaa verenkiertoa ja hikoilu auttaa poistamaan kehosta myrkkyjä. Flunssan aikana sauna voi helpottaa hengitystä, lievittää lihaskipuja ja helpottaa päänsärkyä. Saunoessa nenän tukkoisuus voi lievittyä, kun hengitystiet avautuvat.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että flunssan aikana keho on heikentynyt ja alttiina infektioille. Saunan liian kuuma lämpötila tai liian pitkä saunominen voi heikentää elimistön vastustuskykyä ja pahentaa flunssan oireita. Tämän vuoksi flunssaisen kannattaa välttää liikaa kuumennettuja löylyjä ja pidempiä saunakertoja.

Flunssan aikana on myös tärkeää juoda runsaasti nestettä, jotta elimistö pysyy kosteutettuna. Saunassa hikoillessa on tärkeää juoda vettä tarpeeksi ja tarvittaessa lisätä suolaa juomaan, jotta elektrolyyttitasapaino ei häiriinny.

Flunssan aikana on suositeltavaa kuunnella kehon viestejä ja antaa sen levätä ja toipua. Mikäli flunssan oireet ovat voimakkaita, kannattaa välttää saunaa, kunnes oireet lieventyvät. Saunomisesta voi nauttia rauhassa vasta sen jälkeen, kun flunssan oireet ovat kokonaan hävinneet.

Yhteenvetona voidaan todeta, että sauna voi olla hyödyllinen hoitomuoto flunssan oireiden lievittämiseen. Saunomisen tulee kuitenkin tapahtua harkiten ja maltilla, ettei se heikennä kehon vastustuskykyä ja pahenna flunssan oireita. Runsaasta nesteen nauttimisesta on erityisen tärkeää huolehtia saunassa. Flunssan aikana on tärkeää levätä ja kuunnella kehon viestejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *