flunssa rokotukset seinäjoki

By | 4 toukokuun, 2023

Flunssa on yksi yleisimmistä virussairauksista, johon lähes jokainen meistä sairastuu elämänsä aikana. Flunssa aiheuttaa yleensä oireita kuten kurkkukipua, yskää, nuhaa ja kuumetta. Vaikka flunssa ei yleensä ole hengenvaarallinen tauti, se saattaa olla hyvin epämiellyttävä ja varsinkin joillekin riskiryhmään kuuluville saattaa olla vaarallinen.

Seinäjoen kaupunki tarjoaa flunssa rokotuksia ilmaiseksi kaikille 6 kuukauden ikäisille ja sitä vanhemmille henkilöille. Rokotus suojaa flunssasta ja sen komplikaatioista, kuten keuhkokuumeesta ja korvatulehduksesta, erityisesti niitä henkilöitä vastaan, joiden immuunijärjestelmä on heikentynyt. Lisäksi rokote vähentää flunssan leviämistä yhteisössä, mikä auttaa ehkäisemään epidemioita.

Flunssarokote on turvallinen ja tehokas. Rokote ei siirrä flunssan aiheuttavaa virusta, vaan se sisältää inaktivoitua virusta tai viruksen osia, joka auttaa kehoa tunnistamaan ja torjumaan flunssaviruksen. Rokotettu henkilö voi saada flunssaa vastaavat oireet, mutta tämä on harvinaista ja oireet ovat yleensä lievempiä.

Flunssarokote tulisi ottaa vuosittain, koska flunssavirukset muuttuvat jatkuvasti. Joka vuosi rokote sisältää uusimmat flunssavirukset, joita odotetaan olevan liikkeellä kyseisenä talvena.

Rokotukset ovat saatavilla Seinäjoen terveysasemilla ja neuvoloissa. Rokotusajan voit varata soittamalla terveysasemalle tai neuvolaan. Rokotukset toteutetaan pääsääntöisesti syksyllä, jolloin flunssakausi alkaa.

On tärkeää muistaa, että flunssarokote ei ole ainoa tapa ehkäistä flunssaa. Hyvä käsihygienia, kuten käsien pesu saippualla ja veden kanssa, yskiminen ja aivastaminen kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaan, ja välttää lähikontaktia sairastuneiden kanssa auttaa ehkäisemään flunssaa.

Lopuksi, flunssa on yleinen sairaus, johon voi sairastua jokainen meistä. Flunssarokote on turvallinen ja tehokas tapa ehkäistä flunssaa ja sen komplikaatioita. Muista varata aika rokotukseen ja huolehtia hygieniasta flunssakauden aikana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *