flunssa raskaus milloin lääkäriin

By | 20 huhtikuun, 2023

Flunssa raskauden aikana vaatii erityistä huomiota ja hoitoa, sillä flunssan aiheuttama kuume ja yleiskunnon heikkeneminen voivat vaikuttaa haitallisesti sikiön kehitykseen. Siksi on tärkeää tietää, milloin flunssan kanssa kannattaa hakeutua lääkärin hoitoon.

Flunssan ensioireita ovat useimmiten nenän tukkoisuus, yskä, kurkkukipu ja kuume. Raskaana olevilla naisilla flunssan oireet voivat olla voimakkaampia ja kestää pidempään kuin muilla ihmisillä. Flunssan kovat oireet voivat myös aiheuttaa komplikaatioita raskauden aikana, kuten ennenaikaisen synnytyksen.

On tärkeää hakeutua lääkärin hoitoon, jos flunssan oireet ovat erityisen voimakkaat tai kestävät yli viikon. Jos kuume nousee yli 38,5 asteen, on suositeltavaa hakeutua lääkärin hoitoon mahdollisimman pian. Lääkärin hoitoon tulisi hakeutua myös, jos flunssan oireet aiheuttavat hengenahdistusta tai voimakasta päänsärkyä.

Flunssan hoidossa raskauden aikana käytetään samoja lääkkeitä kuin tavallisesti. Parasetamoli on turvallinen lääkitys flunssan ja kuumeen hoitoon raskauden aikana. Sen sijaan tulehduskipulääkkeiden käyttöä raskauden aikana tulisi välttää.

Flunssan ehkäisyyn on myös tärkeää kiinnittää huomiota. Raskauden aikana immuniteetti voi olla alentunut, joten flunssan leviämisen ehkäisyyn kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Käsien pesu, flunssan oireiden välttäminen ja ihmiskontaktien välttäminen ovat tärkeitä ehkäisymuotoja.

Yhteenvetona, flunssa raskauden aikana vaatii erityistä huomiota, sillä flunssa voi olla haitallinen sikiön kehitykselle. Lääkärin hoitoon kannattaa hakeutua, jos flunssan oireet ovat erityisen voimakkaat tai kestävät yli viikon. Parasetamoli on turvallinen lääkitys flunssan hoitoon raskauden aikana, mutta tulehduskipulääkkeiden käyttöä tulisi välttää. Flunssan ehkäisyyn kannattaa kiinnittää huomiota, jotta sen leviäminen minimoidaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *