flunssa lihassärky

By | 3 toukokuun, 2023

Flunssa ja lihassärky ovat kaksi erittäin yleistä oiretta, jotka voivat vaivata meitä kaikkia vuodenajasta riippumatta. Flunssavirukset ovat monipuolisia ja erilaisiin viruksiin voi liittyä erilaisia oireita, mutta lihassärkyä esiintyy yleisesti monissa flunssatapauksissa. Tässä artikkelissa käymme läpi syitä, hoidon ja ennaltaehkäisyn.

Miksi flunssa aiheuttaa lihassärkyä?

Flunssavirus aiheuttaa kehossamme tulehdusreaktion, joka johtaa lihassärkyyn. Tämä tulehdusreaktio syntyy kehon ensimmäisinä puolustusmekanismeina bakteereita ja viruksia vastaan. Kun iskemme flunssaan, kehomme immuunijärjestelmä aktivoituu ja alkaa puolustautua vastaan virusta. Tulehdusreaktio aiheuttaa kivuliaita ja jäykkiä lihaksia, joka tuntuu usein kautta koko kehon.

On myös tärkeä huomata, että flunssavirus on erittäin tarttuva, joten jos jätämme hoitamatta omia flunssaoireita, voimme levittää virusta muihin ihmisiin. Jos siis huomaat oireita, on tärkeää pysyä kotona ja välttää kontakteja muihin ihmisiin.

Miten hoitaa flunssaa ja lihassärkyä?

Usein flunssan hoitaminen tarkoittaa lepoa ja nesteytystä. Sen lisäksi voimme käyttää kipulääkkeitä ja anti-inflammatorisia lääkkeitä lievittämään lihassärkyä, kuten ibuprofeenia tai aspiriinia. Jos tunnet, että tarvitset enemmän apua, voi yleisesti käytetty kipulääke olla parasetamoli.

Voit myös käyttää kuumetta alentavia lääkkeitä, kuten ibuprofeenia tai parasetamolia, hoitaaksesi kuumetta, joka usein liittyy flunssaan. On tärkeää huomata, että flunssan hoitaminen kotioloissa on korostuvaa lepoa, nesteytystä, ja lääkkeitä. Jos sinulla on vakavampia oireita, kuten keuhkokuumeeseen liittyneitä oireita, on tärkeää hakeutua lääkärin hoitoon.

Miten ennaltaehkäistä flunssaa ja lihassärkyä?

Vaikka flunssaa ei voi ehkäistä täysin, on tärkeää huolehtia kehon immuunijärjestelmän vahvistamisesta. Terveellinen ruokavalio rikas hedelmillä ja vihanneksilla voi auttaa vahvistamaan immuunijärjestelmää, samoin kuin liikunta ja stressinhallinta. Lisäksi on aina hyvä tapa pyrkiä välttämään ihmisiä, jotka ovat sairaita, mikä voi auttaa estämään tartunnan.

Jos olemme onnistuneet saamaan flunssan ja lihassäryn, voimme lievittää oireita lepäämällä, nesteyttämällä ja käyttämällä tarvittavia lääkkeitä. Kun ennaltaehkäisevä elämäntapa on siinä hyödyllistä, että se voi auttaa vahvistamaan immuunijärjestelmää ja ehkäisemään tartuntoja. Kaiken kaikkiaan on tärkeää, että flunssan iskiessä otamme aikaa hoitaaksemme kehoamme tarpeellisella tavalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *