flunssa lihassärky ei kuumetta

By | 11 toukokuun, 2023

Flunssa lihassärky ilman kuumetta voi olla yleinen oire ympäri vuoden, mutta laajemmin esiintyvä talvella. Flunssan oireet voivat vaihdella lievästä vakavaan, ja lihassärky ilman kuumetta on yksi yleisimmistä oireista.

Lihassärky on tavallisesti kohtuullisen voimakasta ja voi tuntua eri puolilla kehoa. Yleisin paikka on kuitenkin selkä ja alaselkä. Kipu voi tuntua myös olkapäissä, kaulassa ja jaloissa. Lihassärkyä voi tuntua myös yskän yhteydessä, mikä on tyypillistä flunssalle.

Vaikka flunssa lihassärky ilman kuumetta onkin yleinen, niin se ei kuitenkaan tarkoita, että särky olisi vaarallinen tai vaatisi erityishoitoa. Hoito perustuu yleisesti flunssan oireiden lieventämiseen, muun muassa lepoon ja nesteen saantiin.

Lääkkeiden käyttöön tulee suhtautua varoen, sillä liiallinen kipulääkkeiden käyttö voi aiheuttaa vakavia haittavaikutuksia. Asiantuntijoiden mukaan turvallisinta olisi käyttää flunssan oireiden lievittämiseen reseptivapaita kipulääkkeitä, kuten parasetamolia. On tärkeää muistaa, että mikäli oireet eivät helpotu muutaman päivän kuluessa tai olo heikkenee, kannattaa hakea lääkärin apua.

Flunssan ennaltaehkäisyyn on useita keinoja, joita kannattaa noudattaa. Pese kädet huolellisesti saippualla ja vedellä useita kertoja päivässä, erityisesti ennen ruokailua sekä flunssaisen henkilön jälkeen. Vältä koskettelemasta nenää ja suuta, sillä viruksia levittävät käsien lisäksi myös ilmassa leijuvat pisarat. Pidä huolta terveellisestä elämäntavasta, riittävästä unesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös rokotteiden käyttäminen flunssaa vastaan auttaa ennaltaehkäisemään taudin leviämistä.

Lopuksi haluamme todeta, että flunssa lihassärky ilman kuumetta on yleinen vaiva, mutta se on yleensä vaaraton ja helposti hoidettavissa. Terveelliset elämäntavat, ehkäisy ja oireiden oikea hoito auttavat lieventämään flunssan ikäviä oireita ja ehkäisemään taudin leviämistä. Jos oireet eivät kuitenkaan helpota tai olo heikkenee, tulee hakea ajoissa apua lääkäriltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *