flunssa lentäminen

By | 2 toukokuun, 2023

Flunssa ja lentäminen ovat kaksi asiaa, jotka eivät usein sovi yhteen. Lentomatka saattaa tuntua erityisen epämiellyttävältä silloin, kun kärsii flunssasta. Lisäksi monilla on myös pelko siitä, että he saattavat tartuttaa muita matkustajia lentokoneessa.

Onko lentäminen flunssan aikana turvallista?

Yleensä ottaen kohtalaisen lievä flunssa ei ole este lentämiselle. Jos sinulla ei ole kuumetta ja olo on kohtalaisen hyvä, ei ole syytä välttää lentämistä. Kuitenkin jos sinulla on korkea kuume, nenä vuotaa runsaasti, yskit yskänpuuskissa tai sinulla on muita flunssan oireita, lentäminen ei ole suositeltavaa, sillä se voi aiheuttaa suuremman riskin sairastumiselle. Lentäjät ja lentohenkilökunta ovat alttiita viruksille ja bakteereille, joten on aina hyvä huolehtia siitä, että pysyt terveenä.

Kuinka estää flunssan leviäminen lentokoneessa?

On tärkeää muistaa, että flunssa tarttuu pisaratartuntana. Siksi on tärkeää kattaa suusi ja nenä yskimisen ja aivastamisen aikana. Myös käsienpesu on tärkeää, sillä kädellämme tarttuvat helposti bakteerit ja virukset. Lentomatkustajilla on usein monia ruumiinosia, jotka joutuvat kosketuksiin muiden ihmisten kanssa. Tämän vuoksi on hyvä käyttää käsidesiä ja välttää koskettamasta kasvoja.

Milloin lentoyhtiö voi estää matkustamisen?

Jos sinulla on kuume yli 38 asteen tai epäilyttäviä flunssan oireita, lentoyhtiö voi estää sinua matkustamasta. Tämä johtuu siitä, että lentokoneen ilmanpaine on matalampi kuin maanpinnalla, ja siksi se voi pahentaa flunssan oireita. Lisäksi lentoyhtiö voi sulkea tautiriskin vuoksi yksittäiset matkustajat pois lennolta.

Mitä tehdä, jos sinulla ilmenee flunssan oireita matkan aikana?

Jos huomaat flunssan oireita matkan aikana, ilmoita tästä henkilökunnalle välittömästi. Lentokoneen henkilökunta pystyy tarjoamaan sinulle apua ja varaamaan ajoissa tarvittavan hoidon. Muista, että flunssa tarttuu pisaratartuntana, joten on tärkeää huolehtia siitä, että suojat itsesi ja ennaltaehkäiset muiden tartuttamisen.

Lopuksi, vaikka lentäminen flunssassa voi olla epämiellyttävää, on tärkeää muistaa, että kaikki voivat kärsiä flunssasta aivan kuten kenellä tahansa muullakin. Tärkeintä on suojata itseään ja muita huolehtimalla hyvästä käsihygieniasta ja pysymällä kipeänä poissa joukosta. Matkustaminen flunssan aikana on turvallista monilla oireilla, mutta on aina suositeltavaa edetä harkitusti ja huolella eikä vaarantaa muita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *