flunssa korvat lukossa

By | 16 huhtikuun, 2023

Flunssan aikana monet ihmiset kokevat erilaisia oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua ja korvatukoksia. Korvien lukkiutuminen flunssan aikana voi olla erittäin epämukavaa ja voi häiritä jokapäiväistä elämää.

Flunssan syynä on yleensä virus, joka aiheuttaa tulehdusta nenän ja kurkun alueella. Tämä tulehdus voi levitä myös korviin, mikä aiheuttaa korvakipua ja tukkoisuutta. Korvatukkoisuutta voi esiintyä flunssan aikana usein vain toisessa korvassa tai molemmissa korvissa.

Korvatukkoisuus flunssan aikana johtuu siitä, että tulehduksen vuoksi nenä onteloihin kertyy ylimääräistä nestettä, joka painaa korvan sisäosia. Tämä aiheuttaa korviin paineen tunnetta ja vähentää kuuloa. Tämä tila voi kestää muutamia päiviä tai jopa viikkoja.

Mitä voi tehdä korvatukkoisuuden helpottamiseksi flunssan aikana?

Ensimmäinen askel on yrittää avata nenän ontelot. Tämä voidaan tehdä höyryhengityksellä, nenäsumutteella tai käyttämällä nenähuuhtelua. Joskus myös korvien masserointi, esimerkiksi kevyt taputtelu korvan yläosaa, voi auttaa avaamaan korvia.

Toinen vaihtoehto on käyttää korvatulppia, jotka auttavat vähentämään painetta korvissa. Voit myös kokeilla pureskelua purukumia, sillä se voi auttaa avamaan Eustachin putket, jotka yhdistävät keskikorvan nenäonteloon.

Jos korvien lukkiutuminen ei helpotu muutamassa päivässä, on suositeltavaa hakeutua lääkärin hoitoon. Lääkäri voi määrätä tulehduskipulääkkeitä ja nenäsuihkeita, jotka voivat auttaa avamaan nenän ontelot.

Korvatukkoisuus flunssan aikana voi olla erittäin epämiellyttävää, mutta onneksi on monia tapoja helpottaa oireita. Muista kuitenkin käyttää varovaisuutta ja ottaa yhteyttä lääkäriin, jos korvatukoksuus ei helpota muutamassa päivässä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *