flunssa korvakipu

By | 19 huhtikuun, 2023

Flunssa on yleinen ja tavallinen sairaus, joka vaikuttaa moniin ihmisiin ympäri maailmaa. Se aiheuttaa monia oireita, kuten pään ja kehon särkyä, yskää, nuhaa ja kurkkukipua. Yksi flunssan oireista, josta harvemmin puhutaan, on korvakipu.

Flunssan korvakipu johtuu usein siitä, että tulehdus leviää korvaan nenän ja nielun alueelta. Tämä voi johtua siitä, että hengitysteiden tukkoisuus johtaa siihen, että paine kasvaa korvassa. Tämä paine voi aiheuttaa terävää kipua korvan sisällä, tinnitusääniä ja heikentää kuulon tarkkuutta.

Lisäksi flunssan aikana erilaiset bakteerit, kuten streptokokit ja pneumokokit, voivat levitä korvaan ja aiheuttaa korvatulehduksen. Yleensä korvatulehdus onkin yleisin syy flunssan korvakivulle.

Lapsilla flunssan korvakipu on erityisen yleinen, koska lasten korvat ovat pienemmät kuin aikuisten, mikä tekee niistä herkemmät tulehduksille. Lapsilla flunssan korvakivun merkit voivat olla erilaisia kuin aikuisilla, ja ne voivat ilmetä sisäkorvan lievästä kipua tai pienen lapsen haluttomuutena syödä tai juoda.

Flunssan korvakipua voi hoitaa helposti käyttämällä lämpökompressia, joka rentouttaa korvan lihaksia ja vähentää tulehdusta. Lämpöä voi käyttää myös korvan takana olevalla hierontalaitteella, joka parantaa verenkiertoa ja auttaa vähentämään kivun tunnetta. Flunssan korvakivun hoidossa voi käyttää myös kipulääkkeitä, kuten ibuprofeenia tai parasetamolia.

Jos korvakivun taustalla on korvatulehdus, lääkäri voi määrätä antibiootteja tai korvaputkia, jotka ohjaavat korvaneritteet pois korvakäytävästä. Vaikea flunssa ja siihen liittyvä korvakipu voivat johtaa myös kuulon heikkenemiseen tai vakavampiin komplikaatioihin, joten jos korvakivun oireet jatkuvat, on tärkeää käydä lääkärissä.

Flunssan korvakipu on yleinen ja hankala oire, joka voi olla erityisen huolestuttavaa lapsille. On tärkeää hoitaa oireita asianmukaisesti lievittääkseen kipua ja välttääkseen komplikaatioita. Flunssan korvakipua voi hoitaa käyttämällä kotikonsteja tai lääkärin määräämiä hoitomenetelmiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *