flunssa korva lukossa

By | 9 huhtikuun, 2023

Flunssa on yleinen sairaus, joka aiheuttaa useita oireita, kuten yskää, nenän tukkoisuutta ja kuumeilua. Jotkut flunssan oireista voivat kuitenkin olla hieman yllättäviä, kuten korvien lukkiutuminen.

Korvien lukkiutuminen flunssan aikana johtuu yleensä siitä, että tulehdus ja limakalvojen turvotus estävät Eustachian putkien avautumista. Nämä putket yhdistävät korvan sisäosan nenänieluun ja suojaavat korvaa ilmanpaineen muutoksilta. Kun putket eivät avaudu normaalisti, korva voi painua ja tuntua lukkiutuneelta.

Korvien lukkiutumisen lisäksi flunssa voi aiheuttaa muita korvaan liittyviä ongelmia, kuten korvatulehduksia. Tulehdukset voivat johtua bakteeri- tai virusinfektiosta ja aiheuttaa korvakipua, kuulon heikkenemistä ja jopa kuumeilua.

Onneksi korvien lukkiutuminen flunssan aikana on yleensä tilapäistä ja paranee itsestään muutamassa päivässä tai viikossa. Joitakin kotihoitoja, kuten pureskelua tai nielemistä, voi kuitenkin käyttää Eustachian putkien avauttamiseen ja korvan paineen lievittämiseen.

Jos korvien lukkiutuminen on pitkäaikaista tai liittyy voimakkaaseen kipuun tai kuumeeseen, on tärkeää ottaa yhteyttä lääkäriin. Lääkäri voi määrätä lääkkeitä, kuten dekongestantteja tai antibiootteja, jotka voivat auttaa tulehduksen tai infektion lievittämisessä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että flunssa voi aiheuttaa korvien lukkiutumista Eustachian putkien tulehduksen ja turvotuksen takia. Oikeanlainen kotihoito voi auttaa avauttamaan putket ja lievittämään korvan painetta, mutta pitkäaikainen lukkiutuminen tai korvakipu vaatii lääkärin hoitoa. Varhainen hoito voi auttaa välttämään vakavampia komplikaatioita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *