flunssa ja silmätulehdus

By | 2 toukokuun, 2023

Flunssa ja silmätulehdus ovat yleisiä sairauksia, joita esiintyy etenkin talviaikana. Flunssa on yleisnimitys erilaisille virusten aiheuttamille hengitystieinfektioille, kun taas silmätulehdus johtuu bakteeri- tai virusinfektiosta silmän sidekalvolla. Vaikka flunssa ja silmätulehdus ovatkin erillisiä sairauksia, ne voivat esiintyä yhtä aikaa.

Flunssa ja silmätulehdus tarttuvat helposti kosketuksen tai pisaratartunnan välityksellä. Flunssa oireilee yleensä ensin kurkkukivulla, nuhalla ja yskällä. Silmätulehduksen oireita ovat punoitus, kutina, kirvely ja rähmiminen silmässä. Silmät näyttävät myös usein turvonneilta.

Hoito flunssaan ja silmätulehdukseen on pääosin oireenmukaista. Flunssan oireita voidaan helpottaa esimerkiksi lepäämällä tarpeeksi, juomalla runsaasti vettä ja käyttämällä särkylääkkeitä kivunlievitykseen. Silmätulehdukseen on saatavilla esimerkiksi silmätippoja, jotka helpottavat kutinaa ja punoitusta. Silmänpesu keittosuolaliuoksella on myös hyvä tapa hoitaa silmätulehdusta.

Flunssa ja silmätulehdus voivat aiheuttaa ikävää oloa ja hankaloittaa arkea. Siksi onkin tärkeää ehkäistä niiden tarttumista. Käsien säännöllinen pesu ja yskiminen nenäliinaan auttavat ehkäisemään flunssan ja silmätulehduksen leviämistä. Jos siltikin sairastuu, on tärkeää välttää lähikontakteja muiden ihmisten kanssa, jotta tauti ei leviäisi edelleen.

Flunssa ja silmätulehdus ovat kiusallisia mutta yleisiä sairauksia, jotka hoituvat pääosin oireenmukaisesti. Ehkäisy on kuitenkin avainasemassa tautien leviämisen estämisessä. Muistathan huolehtia käsihygieniasta ja välttää tartuntariskin lisäämistä lähikontakteilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *