flunssa ja alkoholi

By | 2 toukokuun, 2023

Flunssa ja alkoholi eivät sovi yhteen. Vaikka moni hakee helpotusta flunssan oireisiin esimerkiksi kuumalla grogilaisella tai lasillisella punaviiniä, on hyvä muistaa, että alkoholin nauttiminen vain heikentää elimistön vastustuskykyä.

Flunssan oireet, kuten kuume, päänsärky ja lihaskivut, johtuvat elimistön taistelusta taudinaiheuttajia vastaan. Alkoholi puolestaan heikentää elimistön puolustuskykyä, mikä voi pahentaa flunssa- ja muita tulehdusperäisiä sairauksia. Alkoholin vaikutuksesta immuunijärjestelmä ei toimi niin tehokkaasti kuin normaalisti, joten flunssan kesto voi pidentyä ja oireet voivat voimistua.

Lisäksi alkoholi kuivattaa elimistöä, mikä voi pahentaa flunssan oireita, kuten kurkkukipua ja yskää. Alkoholi myös laskee kehon nestepitoisuutta, mikä voi johtaa kuivumiseen ja heikentää elimistön kykyä taistella flunssavirusta vastaan.

On tärkeää muistaa, että alkoholi heikentää myös unen laatua, mikä voi hidastaa toipumista flunssasta. Alkoholi häiritsee unisykliä ja voi viedä syvän unen vaiheen, mikä on tärkeää elimistön palautumiselle.

Joten mitä voi sitten tehdä flunssan aikana? Paras hoito on levätä, juoda runsaasti vettä ja muita nesteitä sekä nauttia terveellistä ja ravitsevaa ruokaa. Alkoholin sijaan voi valita esimerkiksi inkivääriteetä, joka tutkimusten mukaan voi helpottaa flunssan oireita.

Flunssan aikana on myös tärkeää välttää tupakointia, sillä tupakointi voi heikentää vastustuskykyä ja pahentaa flunssan oireita. Lisäksi tupakointi vaikuttaa haitallisesti keuhkojen terveyteen, joten flunssan aikana voi olla hyvä aika harkita tupakoinnin lopettamista.

Kaiken kaikkiaan flunssan ja alkoholin yhdistelmä ei ole suositeltava. Sen sijaan kannattaa panostaa terveellisiin elämäntapoihin, joilla voi vahvistaa elimistön vastustuskykyä ja lyhentää flunssan kestoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *